sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Raksakuume

Älä koskaan sano ei koskaan... Kun puolitoista vuotta sitten muutimme ihanaan, uuteen ja itse rakennettuun kotiimme vannoin, että en suostu rakentamaan taloa enää koskaan. Nyt kuitenkin mieli on yhtäkkiä muuttunut ja meitä molempia vaivaa raksakuume. Ensin kuume alkoi viattomilla oireilla, mutta paheni nopeasti. Ajattelimme, että kyllä se ohi menee, mutta taidamme olla väärässä.


Uuden talon rakentamisessa olisi monia hyviä etuja, mutta toki niitä huonojakin puolia. Hyvät taitavat kuitenkin olla enemmistö. Vaikka raksa-aika oli todella rankka, niin se on vain väliaikaista. Aika kultaa muistot! Yksi suurimmista houkuttimista on raha. Koska kotimme on itse tehty, olemme saaneet budjetin pysymään järkevänä ja jos myisimme talon, jäisi meille voittoa hyvä määrä. Uudesta talosta ei meille jäisi lainaa kovinkaan moneksi vuodeksi enää.


Nykyinen kotimme on rakennettu meille loppuelämän kodiksi, joten täällä ei ole missään pihistelty. Jos olisimme tienneet, että haluammekin ehkä myydä tämän talon, olisi moni asia kannattanut tehdä toisin. Toisaalta nyt tästä saisi joku perhe rakkaudella rakennetun ja viimeisen päälle hiotun kodin. Jos siis raaskimme tämän myydä.


Olemme kuitenkin jo katselleet tontteja ja uuden talon pohjapiirros alkaa olla viimeistelya vaille valmis. Tuleva pohjaratkaisu oli aika saman tyyppinen kuin nykyinen, joitain pikkujuttuja muuttuisi. Muistan, että tontin löytäminen oli haastavaa ja niin se näyttää olevan edelleen. Ilmansuunnat ovat kaikista tärkein asia minulle tonttia valitessa. Seudullamme on kyllä paljon tontteja vapaana, mutta en ole kaikkia vielä ehtinyt käydä läpi.


Puolenvuoden päästä olemme asuneet kodissamme kaksi vuotta ja silloin voisimme alkaa harkita talon myymistä. Kahden vuoden asumisen jälkeen talosta ei tarvitse maksaa myyntivoittoveroa, joten siksi meidän on odotettava vielä ainakin puoli vuotta. Puoli vuotta siis aikaa muuttaa mieli tai suunnitella uusi talo :)

8 kommenttia:

 1. Voi että, tuo on niin tuttua! Rakkaudesta rakentamiseen :) Meillä on siis samoin kuin teillä, eli rakensimme pitkästä tavarasta itse, joten tästä saisi ihan kivasti ylimääräistä :) Tosin tässä talouden tilassa myyntiä ei kannata harkita, hinnat ovat tulleet hieman alas ja myyntiajat ovat pidentyneet.. Meillä tuo kaksi vuotta meni jo umpeen ja aina aika ajoin leikittelemme uuden talon rakentamisella.

  VastaaPoista
 2. Me ajattelimme kuitenkin laittaa talon myyntiin ajatuksella menee jos menee. Emme kuitenkaan hintaa lähde polkemaan. Jos siis vielä puolen vuoden päästä olemme yhtä kuumeisia :D Ja anteeksi hieman harhaanjohtavasti kirjoitin, eli olemme rakentaneet kotimme sisäpuolelta (ja perustukset ym.) itse, mutta ulkoseinät tulivat elementteinä :)

  VastaaPoista
 3. Hui, voiko raksakuume iskeä taas! ;)

  VastaaPoista
 4. Minä muistan niiiiiin hyvin, kun sinä joskus aiemmin kirjoitit, että tämä nykyinen on teille loppuelämän koti. Silloin ei ollut raksakuumeesta tietoakaan, mutta vähän aavistelin, että sen aika tulisi! Eikä ihme, onhan siinä raksailussa jokin ihmeellinen taika! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano! :D Olin pitkään sitä mieltä, että en muuta enää koskaan, mutta mies on puhunut minulle järkeä päähän. Järkisyistä siis ;)

   Poista
 5. Todella tuttu tunne tuo raksakuume! Meillä se on edennyt jo siihen pisteeseen, että tontti löytyy ja uutta taloa suunnitellaan täyttä häkää. Ei meillä edes varsinaisesti ollut mitään järkisyitä... lähinnä miehen sormet syyhysivät/syyhyävät tekemistä :D Mitä sitä toista estelemäänkään. Että ei muutakun kynä ja viivotin käteen myös siellä! Mä en ainakaan tiedä mitään lääkettä tähän kuumeeseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin alkaa pohjapiirros olla viimeistä silausta vaille valmis, ounou! :D Lupaathan tulla kertomaan, jos löydät jostain lääkkeen raksakuumeeseen!

   Poista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.