lauantai 18. lokakuuta 2014

Feliway Haihdutin kissoille

Tänään ajattelin kertoa pitkästä aikaa kissojemme kuulumisia. Meillä asustelee siis kaksi kuusi vuotiasta Cornis rex -poikaa, jotka ovat pennusta asti olleet ystäviä. Kissat ovat eri kasvattajilta, joten he eivät ole sukua keskenään.

Keväällä kerroin, että jokin asia muuttui kisujen välillä ja heillä rupesi ilmenemään rajujakin riitoja. Kerran tarvittiin jopa lääkärireissua! Olimme todella ymmällämme, sillä kissat olivat siihen asti olleet parhaita ystäviä. Yllätykseksemme riitely jatkui koko kesän eikä mikään tuntunut auttavan.

Tässä syksyllä ostimme Feliway Haihduttimen jonka luvataan vähentävän kissan stressiä ja agressivista käytöstä. Feliway-liuos sisältää kissan naamaferomonia jonka ansiosta kissa tuntee itsensä varmaksi ympäristössään, jolloin esimerkiksi virtsalla merkkaaminen, kynsiminen ja kissojen väliset konfliktit vähenevät. Feromoni on samaa, jota kissan naamasta erittyy sen merkatessa puskemalla.


Nyt haihdutin on ollut käytössä noin kaksi viikkoa ja riidat ovat vähentyneet ja laimenneet huomattavasti! Edelleenkään emme tiedä mikä tilanteen aiheutti ja miksi kissojen välit muuttuivat niin radikaalisti. Haihduttimen jälkeen emme ole nähneet yhtään rajua riitaa, mutta sellaista täppäilyä ja kyräilyä ilmenee välillä.

Voin siis omalla kokemuksella suositella tätä noin viisikymppiä maksavaa laitetta, mikäli kissan käytös muuttuu jollakin lailla negatiiviseksi. Pidämme laitetta käytössä kuukauden ja otamme sen sitten pois ja katsomme muuttuuko tilanne takaisin agressiviseksi. Toivotaan kuitenkin, että tämä rauhallisempi tilanne olisi pysyvä myös haihduttimen poistamisen jälkeen.

2 kommenttia:

  1. Meillä kanssa tämä tuote käytössä, ollut yli puoli vuotta. Välillä pidettiin taukoa ja taas pidetään seinässä. Ensiksi alettiin pitämään eläinlääkärin suosituksesta, kun todettiin stressi.. Ilmeni silloin seinien raapimisella ( tuhoamisella ) ja siitä kun päästiin, niin alkoi uusille nukkamatoille pissaaminen pitkän pitkän tauon jälkeen. Kirjoittelen joku päivä miten täällä on pissaamisasiaa ratkottu :) toivottavasti tästä tuotteesta on apua teidän kissoille ja aggressiivisuus kissojen välillä loppuu :) ihanaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla, että tämä auttoi teilläkin ongelmakäyttäytymiseen. Aluksi olin hieman skeptinen Feliwayn suhteen, mutta niin se vaan näyttäisi toimivan.

    VastaaPoista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.