lauantai 24. lokakuuta 2015

Sängynpäädyn suunnittelua

Kun makuuhuone sai uutta sävyä seiniin niin into kasvoi tarttumaan muihinkin keskeneräisiin hommiin. Aloimme suunnittelemaan viimeinkin sängynpäätyä ja se on edennyt siihen vaiheeseen, että makuuhuoneessa nojailee vanerilevy. Sängynpäädyn ulkoasulle on selkeät sävelet, mutta koko pohdituttaa. Onko tämä korkeus hyvä vai pitäisikö korkeudesta napata kymmenisen senttiä pois?
Kun koko on päätetty, niin alkaa paininta materiaalin kanssa. Olimme päätymässä vaneriin, mutta kun levy päätyi kotiin niin olemme alkaneet empimään. Millä vanerin voi siloitella ja maalata, että oksat eivät ala paistaman läpi? Käyristyykö puu ajansaatossa, kun levy tuntuu nyt jo irvailevan hiukan? Mikä olisi parempi materiaali sileään valkoiseen päätyyn?

Toiveissa on noin kymmenen senttiä syvä pääty, että sen päälle voi sijoittaa pieniä esineitä. Ei siis ihan seinässä kiinni oleva, kuten levy nyt. Kipsilevyn saumoista ei saa hyviä varmasti millään. Valkoista melamiinilevyä ei ole niin suurena palana.

Nyt painimme täällä sen kanssa, että yritämmekö maalata vanerin vai unohdammeko sen ja yritämme löytää lotain sopivampaa levyä.


17 kommenttia:

 1. Minusta korkeus on hyvä noin! Jos taso olisi matalampi, luulen että koriste-esineet kolisisivat nukkuJan päähän jos sattuisi kädellä huitomaan asentoa vaihtaessa... ja jos vaikka kynttilöitä ajattelee laittavansa niin on vähän etäämmällä lakanoista jos jättää pikkuisen korkeammaksi. :) tulee varmasti hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti! Kyllä olisi tyhmää herätä yöllä kynttilä otsassa :D

   Poista
 2. Korkeus näyttää päädyssä nyt hyvälle kun ylittää yöpöydillä olevat valaisimet. Meidän sängynpäädyssä käytettiin myös vaneria silloin laitettiin takapuolelle kieroutumista estämään kaksi lattarautaa ylhäältä alas. Ilman niitä olisi kieroutunut mdf-paneeleista huolimatta, jolla silloin verhoiltiin. Tuo vaneri pääty näyttää jo nyt aikas kivalle ;) Mielenkiinnolla odottelen millainen teidän päädystä tulee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmoiset täyspitkät lattalaudat? En tiennytkään sellaisia olevan, mutta hyvä vinkki, kiitos!

   Poista
  2. Juu täyspitkät ja noin 5 cm leveätä lattarautaa. Paksuutta en muista enää. Samasta lattaraudasta näppästiin sillon päädylle jalat, jotta pysyy pystyssä vaikka sänky siirtyisikin niin ei kaadu ainakaan yöllä päälle :D ja huopatassut tiesti laitettiin alle niin ei jää jälkiäkään parkettiin.. En halunnu/uskaltanut seinään ruveta silloin tekemään ylimääräisiä reikiä, jos vaikka mieli muuttuu ja haluankin päädyn pois :)

   Poista
 3. Munkin mielestä korkeus on nyt hyvä. Ja tykkään päädystä ihan tuollaisenakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeasti vaneri on keltaisempi luonnossa, ei ihan noin kiva kuin kuvissa :)

   Poista
 4. Minäkään en nappaisi korkeudesta pois.. Ootte kuitenkin jo tekaisseet tämän viikonloppuna valmiiksi, tunnusta! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan olla! Pahoin pelkään että ensi viikonloppuna tilanne on edelleen sama :D

   Poista
 5. Korkeus on passeli juuri tuollaisena, kun sängynpääty on, niin pitäähän sen sitten näkyä kunnolla! Ja kuten muutkin sanoivat, niin muuten asettuisi liikaa samalle tasolle yöpöydällä olevien asioiden kanssa.

  Jään innolla odottamaan, mitä keksitte. :) Itselläni ei sellaista ole, kun pelkään kyllästyväni niihin niin nopeasti, pitäisi olla 6 erilaista vaihdettavaa päätyä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöinen maalattavahan sopisi sitten sinullekin, voisi helposti vaihtaa väriä vaikka viikon välein :D

   Poista
 6. On olemassa noin isoa kalustelevyä! En tiedä missä asutte, mutta ainakin Vantaalla on Bauhaussissa ihan törkeen kokosia levyjä ja ne sahataan siellä pilkkahintaan oikean kokoiseksi. Siihen sitten itse silittää reunat nauhalla joka maksaa myös tosi vähän ja avot! :)

  Minä tykkään kyllä tuosta vaneristakin! Se on helppo maalata tai vaikka tapetoida!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, kiitos vinkistä! Meiltä Kotkasta ei ole matka eikä mikään Vantaalle :)

   Poista
  2. Kannattaa kysyä myös omista lähirauta- ja puutavarakaupoista, voivat varmasti myös tilata oikean kokoista levyä. Tämä meidän kokemus on siis siitä kun ostettiin vaatehuoneeseen oikean mittaista kalustelevyä kun nuo valmislevyt eivät olleet kovin kustannustehokkaita ja mies näki sen levyn mistä ne meidän hyllyt sahattiin ja se oli kuulemma luokkaa 2,5mx3m... :) Meille tuli seitsemän hyllyä kokoa 1,4x0,4 ja ne levyt maksoi sahauksen kanssa n. 70e ja parikymppiä oli ne reunanauhat yhteensä, ostettiin varmaan kolme rullaa. Neliöiden mukaan ne siellä laskutti, näin nopealla matikalla tuota levyä tuli meille vajaat neljä.

   Poista
 7. Hei! Onko blogissasi tarkempaa postausta miten teitte päädyn? En äkkiseltään löytänyt. :)
  - Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole tehnyt erillistä postausta päädyn rakentamisesta, mutta äkkiäkös minä sellaisen kirjoitan :)

   Poista
  2. Voi kiitos paljon! :)
   - Jenni

   Poista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.