sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Kylpytynnyri terasseineen valmistuu

Itse kun tekee saa semmosen kun tulee! Nyt täällä on syntymässä kylpytynnyrin terassi hitaasti ja varmasti. Kun töiden jälkeen ja vain joskus viikonloppuina rakentaa, niin kovin nopsasti ei valmista synny. Nyt täällä ollaan tämmöisessä vaiheessa:
Kylpytynnyri tuli meille hieman yllättäen, sillä emme olleet aikeissa hankkia moista lainkaan. Sattumien summana tynnyri nyt kuitenkin jököttää pihallamme. Minulla on kammo sellaisesta, että keskellä pihaa on yksinäinen palju ja sinne menee pienet tikkaat ja ehkä polku. Minusta kaiken täytyy näyttää suunnitellulle ja pihaan kuuluvalle, niin myös kylpytynnyrin.

Päätimme sijoittaa sen alapihalle, jotta se ei estä olohuoneen ikkunan näkymiä. Kylpytynnyrille tulee olla tietysti myös helposti kuljettavissa kylppäristä, joten rakensimme sille saman kokoisen terassin kuin lasiterassimme on. Terassit ovat vastapäätä ja välissä menee portaat. Terassia ja portaita on rakennettu ympyröimään tynnyriä, jotta tynnyri ei näytä irralliselta. Ensi kesänä käsittelemme koko terassikompleksin ja tynnyrin samaan sävyyn, nyt tummemman sävyinen tynnyri hyppää vielä hieman silmille.

Oman haastensa projetkille on tuonut kivimuuri. Sitä ei pysty enää purkamaan tai muokkaamaan, joten se on otettava huomioon rakenteissa. Uusi terassi mukailee luonnonkiviä ja integroituu hienosti myös niihin. Minusta kokonaisuus näyttää jo aika kivalle, eikä mikään näytä irralliselle osuudelle. Kaiteet ja viimeistely jäävät ensi vuodelle, sillä aika, into ja rahat ovat jo niin finaalissa, että tänä vuonna vain nautitaan lämpimästä vedestä kylmenevässä säässä.

Paraikaa mies lämmittelee kaminaa ja kohta pulahdamme veteen ihailemaan tähtien syttymistä. Tähän on ihana päättää tämä viikko ja suunnata innolla ensiviikkoon!

11 kommenttia:

 1. Oi hitsi, aivan mahtava!! Nyt oon kade! :D Tosi hienosti ootte saanu puurakenteet mätsäämään tynnyrin ympärille, näyttää tyylikkäältä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 On tässä ollut nikkarointia ja pähkäilyä, mutta lopussa aherrus aina palkitaan :)

   Poista
 2. Hienolta näyttää ! Meillä isäntä haaveillut tynnyristä... Jospa sellainen paikkansa löytäisi valmistuvan talon pihasta.ollaan muuten rakentamassa uutta kotia,saatte uudet naapurit joulukuun alusta,jolloin muutetaan väliaikaiseen asuntoon muutamaksi kuukaudeksi.
  T.Marja samalta kadulta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minnekkäs teidän uusi kotinne nousee? Meilläkin on-off-raksakuume vaivaa, mutta vielä yritrtään tässä pysyä :)

   Poista
  2. Kaukolan.Keväällä aika nopealla harkinnalla päätettiin uutta alkaa väsäämään ja nykyiselle talolle löytyi heti ostajat.
   Olenkin huomannut kirjoituksistasi,että kuume on teitä vaivannut 😀.

   Poista
  3. Kaukolaan voisin itsekin rakentaa, Räski on aivan poissuljettu :D

   Poista
  4. Joo,meillä sama juttu,että Räski jäi heti listan ulkopuolelle 😉...

   Poista
 3. Oi, näyttääpä tosi hyvältä! Nuo paljua myötäilevät portaat ovat upeat!

  Meilläkin on ollut haaveissa hankkia palju tai ulkoporeamme, mutta pihassa kun on neliöitä niin niukalti niin on se haave haudattu. Ehkäpä mökille voisi tälläistä miettiä.

  Miten teillä on järjestetty täyttö ja tyhjennys? Entä oletteko asentaneet jotain vedenpuhdistinta vai kylvetäänkö samalla vedellä vain yksi kerta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Täytämme paljun letkulla vesipostista (ulkovesipostiin tulee kaivosta vesi). Letku keritään pois täytön jälkeen. Kolmannessa kuvassa vasemmalla alhaalla näkyy liitin, johon tyhjennysletku laitetaan ja vesi johdetaan takapihan ojaan tontin rajalle. Terassin sisällä on piilossa palloventtiili, johon pääsee käsiksi luukusta, joka on kolmannen portaan etuvevyssä.

   Meillä on puhdistushärveleitä ja kaiken maailman kapseleita, mutta minä en suostu myrkkyjä käyttämään kylpyvedessäni, joten tyhjennämme veden viimeistään kahden kylpykerran jälkeen. Jos käyttäisimme vesijohtovettä, niin sitten asia olisi toinen.

   Kylpytynnyrin voi myös täyttää järvi- tai merivedellä, jos sellaista olisi vaikkapa mökillä saatavilla :)

   Poista
 4. Ai että, nyt oon vähän kade! :) Yritin ehdottaa miehelle, että kyllähän meidän pihalle tuollainen mahtuisi. Yeah right... ei se pieneen rivitalopihaan ehkä istuisi. Mutta teille istuu!!!

  VastaaPoista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.