maanantai 18. toukokuuta 2015

Kiiltävän tiskialtaan salaisuus

Keittiö on kodin sydän, ainakin kiiltävä ja puhdas sellainen. Tiskiallas on keittiömme murheenkryyni, sillä se tummenee ja pinttyy varsin helposti. Varsinkin kahvi on todella armoton tiskialtaalle ja ainakin meidän ruostumattomasta teräksestä valmistettu Stala pinttyy todella helposti. Vaikka tiskialtaan pesee joka päivä tiskiaineella ja harjalla, niin se ei riitä millään. Onneksi olen löytänyt tähän taisteluun mahtavan aseen! Noin kerran kuukaudessa kiillotan altaan EcoStar-puhdistusaineella ja tämän käsittelyn jälkeen tiskiallas on kuin uusi.


Seuraavana kuva ennen käsittelyä, vain vasemmasta reunasta olen kiilloittanut, jotta eron näkee paremmin:


Kuten purkin etiketistä voi päätellä, on puhdistusaine ollut kovassa käytössä. Ostin purkin K-Raudasta yli seitsemän vuotta sitten ja koskaan se ei tunnu loppuvan! Purkin sisältö on kova savimainen köntti ja siitä hangataan ainetta kostealla sienellä. Aine levitetään sieneen puristelemalla ja sitten vain kiilloittamaan. Olen käyttäyt tätä ylivoima-asetta vaikka mihin, laminaattiinkin ja hienosti on puhdistunut eikä pinta ole kärsinyt. Ovenkahvat, hopealusikat, saunan lauteet, uuninpellit ja kaikki muutkin pinnat ovat puhdistuneet, mihin ikinä olenkaan keksinyt tuotetta testata. En tiedä, suositellaanko esimerkiksi hopeaa kiillotettavan näin, mutta minä en ole osannut pelätä naarmuja tms, joten rohkeasti olen käyttänyt.

Tuotteen kotisivuilla kerrotaan tuotteesta näin: Ecostar on täysin myrkytön, hapoton ja ympäristöystävällinen puhdistusaine, joka sopii kaikille koville, vettäkestäville pinnoille. Ecostar on hellävarainen iholle, joten et tarvitse käsineitä. Myrkyttömyytensä vuoksi sinun ei tarvitse pelätä purkin joutumista lastesi käsiin, sillä edes suuhun joutuneena Ecostar ei ole myrkyllinen.

Siisteys on puoli sisustusta, joten sellainen vinkki tähän viikon alkuun :)

13 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! Tätä voi varmaan käyttää tiskipöytäänkin, joka on tuota kiiltävää materiaalia!!??

  Kivaa viikkoa.

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa lähes samanlaiselta kuin Universal Stone, joka myös puhdistaa vaikka ja mitä! En ole vielä tosiaan törmännyt yhteenkään aineeseen, joka puhdistaisi tiskipöydän ja -altaan yhtä hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisinkin kokeilla seuraavaksi Universal Stonea, kun tuo EcoStar joskus loppuu :)

   Poista
 3. Oi, tosi hyvä vinkki, en ole tästä kuullutkaan! Ero on huikea! Jos itseni on tarvinnut putsata extrahyvin rosterisia pintoja, niin silloin olen käyttänyt Vim- tai Cif-puhdistusaineita, nekin näyttävät tepsivän aika hyvin. :) Kivaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni vannoo Vimin nimeen, mutta jostain syystä en ole koskaan tullut kokeilleeksi sitä =O

   Poista
 4. Taitaa olla samanlaista tököttiä kuin Universal Stone - silläkin puhdistuu ihan kaikki! Ja sama vika, meilläkin tiskiallas pinttyy, vaikka pesen sen päivittäin Fairylla. Tosin tuntuu, että täällä uudessa kodissa tuo tiskiallas on muutenkin ihan surkea :D. Inhoan kahta vierekkäin olevaa pikku allasta kun ennen oli vain yksi suuri allas, johon mahtui helposti jopa uunipelti. Mutta ei parane valittaa, se on nyt elettävä tuon altaan kanssa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Universal Stonesta olen nyt kuullut monelta kehuja, pakko varmasti kokeilla! Uuden tiskialtaan vaihtaminen ei varmasti olisi kova urakka ja usein näkee niitä suhteellisen edullisesti rautakaupoissa :)

   Poista
 5. Taikasieni on myös edullinen ja kemikaaliton tehopakkaus! Suosittelen. Esimerkiksi se kahvipannu on kivempi puhdistaa sellaisella kuin rajulla kemikaalilla... ja tiskialtaan kiillotan myös aina sillä. :)

  VastaaPoista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.