keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Kamera-arvostelu: Olympus OM-D EM-5 Mark2

Kameraa (kuten muutakin kallista elektroniikkaa) hankkiessa, tykkään lukea muiden kokemuksia tuotteesta ennen sen ostamista. Ajattelinkin nyt kirjoittaa arvostelun kamerastamme, jospa siitä joku saisi vinkkiä kamerahankintaan. Joulukuussa kirjoitin uudesta kamerastamme (Olympus OM-D E-M5) ja siitä, että kahden viikon vanhana pudotin kapineen lattialle ja se meni tuusannuuskaksi. Tässä välissä on käynyt niin, että mieheni kyllästyi tuohon kameraan ja halusi upgreidata kameran Mark2-malliin. Nyt meillä siis asuu Olympus OM-D EM-5 Mark2.

Tämä EM-5 Mark2 on siis tämän postauksen päätähtenä, mutta tässä muutama eroavaisuus EM-5:n ja EM-5 Mark2:n välillä:

+ videokuvaus toimii huomattavasti paremmin, mm. kuvanopeus on korkeampi (60 fps/s, voi tehdä hidastuksia paremmin), tarkennus toimii paremmin sekä videokuvan pakkaus on parempi. Timelapse-ominaisuus sekä mikrofoniliitäntä löytyvät myöskin.

+ Uudessa kamerassa on 360°-kääntyvä näyttö, joka on blogikuvauksessa aivan ehdoton ominaisuus minulle. Usein pidän kameraa pään yläpuolella, niin on mukavaa nähdä mihin tähtäilen. Näyttö on myös tarkempi ja kirkkaampi!

+ Kuvanvakaaja on entisestään parantunut ja se sijaitsee poikkeuksellisesti rungossa, kuvat eivät tärähdä hämärässäkään. Vakaaja toimii niin hienosti, että kuva ei tärähdä, vaikka sitä yrittäisikin. Jalusta on jäänyt täysin työttömäksi.

+ Langaton yhteys on uutuus, jota en ennen osannut edes kaivata. Nyt kuvat siirtyvät luuriin ja läppäriin langattomasti sekä kameran ohjaaminen onnistuu langattomasti kännykällä. Jos siis haluaisin ottaa vaikka itsestäni kuvan, niin voisin rajata, tarkentaa ja laukaista kännykällä! Ei siis enää koskaan juoksemista kameran eteen.

+ Kameralla voi ottaa korkearesoluutiokuvia (40M) joka riittäisi helposti vaikka tapettiin!

Juttelin Bloggers' Inspiration Day -tapahtumassa Olympuksen edustajan kanssa ja hän kertoi, että moni ammattikuvaaja on siirtynyt peilijärkkäreistä pieneen ja näppärään EM-5 Mark2 -kameraan. Ei ole hirveästi järkeä raahata järkälemäistä kameraa mukana koska tällaisella pienellä, käsilaukkuun mahtuvalla kapistuksella saa yhtä hyviä kuvia.


(kuva: Kristiina/Deko133-blogi)

Hinnat:
Olympus OM-D EM-5 Mark2: noin 1099 €
Olympus OM-D EM-5: noin 599 €

Objektiiveina meillä on pienikokoinen ja erittäin valovoimainen (kiinteä 45 mm F1.8) ja kalliimpi zoomiputki (12–40 mm F2.8), jotka hankittiin jo tuohon vanhaan kameraan. Näillä pärjäilee oikein hyvin, mutta haaveissa on hankkia vielä laajakuvaobjektiivi.

 

Yhteenveto:
Minä olisin pärjännyt blogihommissa loistavasti edullisemmalla EM-5-kameralla, mutta koska mieheni harrastaa vakavissaan videokuvausta, piti kamera vaihtaa. (Tosiasiassa mieheni on aivan sekaisin kaikkeen elektroniikkaan...) Ei käy kieltäminen, etteikö tämä EM-5 Mark2 olisi blogihommissakin aivan ihastuttava ja täydellinen, mutta hinta on minusta aika suolainen.

Näitä kahta Olympusta edelsi Panasonicin Superzoom-kamera, joka ei oikein sovi samaan postaukseen Olympus OM-D EM-5 -kameroiden kanssa. Silläkin pärjäsi, mutta en enää ikinä vaihtaisi siihen takasin. Se myytiin pois, koska se ei ollut soveltuva edes varakameraksi :D

Näistä kuvista hahmottuu rungon koko aika selkeästi, näyttää Iittalan pieni Kivi-tuikkukin jättiläiselle:


Niin blogiharrastus vie mennessään! Empä olisi uskonut, kun kaksi vuotta sitten aloitin pokkarilla, että tulevaisuudessa kuvailen huippukameralla näitä samoja sohvatyynyjä!

7 kommenttia:

 1. Wau! Nyt taas kelkkani kääntyi.. Olen suunnitellut uuden kameran hankkimista, canonin 6d tms., nyt ihan kunnon kamera siis jota ei heti olisi nälkä päivittää.. Monet ovat hehkuttaneet näitä omd-sarjan kameroita mutta minä olen empinyt,kun jotenkin ne vaan vaikuttavat leluilta. Mutta ilmeisesti minun täytyy hylätä tuo typerä mielikuva kun kaikki puhuvatniiden tekevän loistavaa jälkeä.. Kiitos tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin arvoimme ison Canonin ja OMD:n välillä ja lopullisen varmistuksen saimme kaupassa. OMD tuntuu kädessä jykevältä ja laadukkaalta ja on tosiaan käteen sopiva. Kannattaa mennä liikkeeseen testailemaan :) Aina vain useammin tulee otettua järkkäri mukaan, kun se mahtuu pieneenkin käsilaukkuun, eikä tarvitse raahata erikseen kameralaukkua! Jos haluaa verrata Olympus OMD Mark-2 ja Canonin 6D -kameroita, niin Olympuksen puolella on hinta ja koko, mutta ehkäpä Canon voittaa (ammattilais)kuvanlaadussa. "Kotikäytössä" pikku-Olympus vie voiton, koska harvoin tarvitsee kuvista teettää metrinkään kokoisia tulosteita :)

   Poista
  2. Ja vielä sekin, että Olympuksen runko on veden ja pölyn kestävä, Canonissa ei.

   Poista
 2. Olipas mielenkiintoista luettavaa. Kiitoksia kokemuksen jakamisesta. Pitää kyllä käydä jossakin liikkeessä näitä kameroita vertaamassa (kun saan tehtyä päätöksen mikä se minun kamera voisi olla :) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parin vuoden kokemuksella edelleen suosittelen tätä kameraa! Paras mitä olen ikinä edes kokeillut :)

   Poista
 3. Kiitos tästä postauksesta! Juuri tässä hain varmistusta, että onko rahan arvoista päivittää tuo vanha kamera uuteen (kun samat objektiivitkin mätsäisi tähän uuteen), ja näyttäisi olevan oikein passeli valinta! Ostoon menee :)

  VastaaPoista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.