perjantai 8. toukokuuta 2015

Asioita kodistamme, joita kuvista ei ehkä välity

Kun Deko133-blogin Kristiina oli meillä pari viikkoa sitten kylässä, kyselin häneltä mikä kodissamme on erilaista kuin kuvista luulisi. Muitta mutkitta hän vastasi huoneiden koko, avaruus ja huonekorkeus. Ajattelin nyt tässä postauksessa yrittää kuvailla minkä kokoista meillä on oikeasti.

Olohuone ja ruokatila näkyvät blogissa varmasti useimmin, joten aloitetaan siitä, että tämä tila on noin 40 neliöinen. Huonekorkeus koko kodissa on 260 cm, joten kuutioita on ihan riittävästi. Tila on noin 8x5 metriä, eli hieman suorakaiteen muotoinen josta olohuoneen osuudelle on annettu yli puolet. Kaksi ehjää seinää ovat laidasta laitaan täynnä ikkunoita, joten luonnonvalo on seuranamme koko päivän.Keittiö on tavallaan samaa tilaa, mutta se jää kulman taakse hieman jemmaan. Keittiö on kooltaan noin 3,5x5 metriä eli vajaa 18 neliötä. Vasemmalla puolella on kuusi yläkaappia ja oikealla puolella viisi korkeaa kaappia. Baaritiski rajaa keittiön ruokahuoneesta ja se on pituudeltaan noin 120 cm, eli kaksi mahtuu hyvin istumaan sen ääressä. (By the way, haluaisin uudet baarijakkarat...)

Ennen kuin tarvitsee mennä yhdestäkään ovesta, on tässä yhtenäisessä tilassa neliöitä noin 70. Olohuoneen, ruokatilan ja keittiön lisäksi aula ja pieni pätkä käytävää. Makuuhuoneita on kolme, ja ne ovat 11–13 neliöisiä. Työhuoneessa neliöitä on vähemmän, vain 9.

Olohuoneesta mennään noin yhdeksän neliöiseen saunan pukuhuoneeseen josta on käynti pesutiloihin. Kylpyhuone on seitsemän neliöinen ja saunassa neliöitä on neljä. Pikku-wc on noin 2,5 neliöinen.

Suuremmassa vessassa tilaa on enemmän, ruhtinaaliset neljä neliötä ja niihin neliöihin mahtuu runsaasti säilytystilaa! Rinnakkain on neljä 60 cm laatikostoa.

Kodinhoitohuone on kuuden neliön kokoinen ja sinne mahtuu kaikki tarpeellinen. Rinnakkain mahtuvat pesukone ja kuivausrumpu sekä neljä 50 cm laatikostoa.

Olen oikein tyytyväinen väljään kotiimme, mutta toki rahaa ajatellessa olisi voinut joissakin asioissa tiivistää. Toisaalta kun kerran rakentaa niin rakentaa sitten kunnolla :)

Täällä paistaa pitkästä aikaa aurinko, joten nyt kiireenvilkkaa pihahommiin. Mukavaa viikonloppua!

13 kommenttia:

 1. Tosi upean näköistä. Ihana kun huonekorkeus on hieman normaalia korkeampi. Meilläkin on tässä asunnossa olohuoneen korkeus 270 ja se on kyllä kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kymmenen senttiäkin lisää korkeutta tekee tilan tosi avaraksi!

   Poista
 2. Hei! Kylläpä näyttää ihanalta :) paljonko teillä on neliöitä yhteensä, asuinneliöitä?

  VastaaPoista
 3. Teillä on tosiaan IHANAN väljää<3 Kaunista!

  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Kyllä, en voi vielä kuin huokailla teidän neliöitä ja kuutioita! :) Olkkarin isoista ikkunoista olen erityisen kateellinen! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Jos rakentaisimme uuden talon, laittaisin ikkunat lattiasta kattoon :)

   Poista
 5. Oih, mkä on tuo ihana seinämaali olohuoneessa? Sopisi meidän makkariin tai vierashuoneeseen! Iloista kesänalkua! Tv: vakkarilukija Hannele.

  VastaaPoista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.