tiistai 12. toukokuuta 2015

Apua kaivataan sokkelinvierustalla

Meillä on ollut pitkään pohdinnassa mitä laittaisimme sokkelin ja nurmikon väliin jäävälle noin puolen metrin alueelle. Oikeastaan on ollut vain kaksi vaihtoehtoa, mutta niidenkin välillä on ollut vaikeaa päättää. Sora ei tullut kysymykseen, sillä se tuppaa leviämään liian helposti nurmikolle.

Aluksi mietimme, että laitamme neliönmuotoista betonilaattaa taloa kiertämään, mutta kun päätimme olla laittamatta pihalaattoja pihaamme laisinkaan, niin luonnonkivet päätyivät valinnaksemme. Olemme käyttäneet pihallamme paljon luonnonkiveä, joten mielestäni ne sopivat hyvin tähänkin tarkoitukseen. Tilasimme noin kahden nyrkin kokoisia "rantakiviä", sellaisia pyöreähköjä ja sileitä. Niitä odotellessa laitoimme nurmikon rajalle lankun, jotta rajasta tulee siisti. Alue on nostettu hiekalla oikeaan korkoon, tasattu ja tampattu. Seuraavaksi olisi vuorossa kivien asettelu.

Viimeinen pohdinnassa oleva asia on se, että saumataanko kivet kivituhkalla vai betonilla. Onko jollakin kokemuksia jommasta kummasta? Kivituhka olisi huomattavasti helpompi laittaa, mutta alkaakohan kivien välistä sitten kasvamaan voikukkia ja muita rikkakasveja? Kuulisin oikein mieluusti, jos jollakin olisi kokemuksia varsinkin betonilla saumaamisesta. Onnistuisikohan kotikonstein?

4 kommenttia:

 1. Saumauksesta ei ole kokemusta, mutta me laitettiin edellisen talon reunustat tontilta ja tontille ajetusta maasta noukittulla kivillä (jep, niitä kasoja oli ympäri tonttia :D ). Kivet oli luokkaa nyrkki, jotka järjesteltiin siististi yksitellen. Lopputulos oli tosi kivan näköinen ilman saumastakin, mutta ongelma oli juuri tuo mainitsemasi rikkakasvusto! Kivien allakin oli ihan vain soraa, mutta kyllä ne viheliäiset vaan kasvaa ihan missä vaan, vaikka asfaltin rakosessa, jos niikseen :/

  VastaaPoista
 2. Rikkakasvit kyllä kasvavat ihan missä tahansa ja sitten kun ostaa perennoille maailman parasta kasvualustaa niin ne eivät kasva siltikään :D Täytyy siis varmaankin yrittää betonilla saumausta!

  VastaaPoista
 3. Meillä rajattiin ensin laudalla, siihen valmisbetonia kuivana johon pyöriteltiin kivet kiinni ja kastelukannulla vettä päälle. Hyvin on pysynyt siistinä!! Kova homma mutta kannattaa!!

  VastaaPoista
 4. Me teimme niin, että rajasimme laudalla ja sen jälkeen asettelimme kivet hiekan päälle. Sitten kaadoimme jotain betonin tapaista päälle ja harjasimme sen kivien väliin. Sitten vettä perään. Täytyy tehdä tästä oma postaus, kunhan muistan kysyä mieheltä mitä mitä betonia käytimme :D

  VastaaPoista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.