maanantai 6. huhtikuuta 2015

Vanhan pihan muutos

Kirjoittelin Nyt-artikkelin omapuutarha.fi-palveluun vanhan pihamme muutoksesta. Vanhojen pihakuvien katselu sai sormet oikein syyhyämään päästä uuden pihamme kimppuun. Tässä muutama ennen ja jälkeen -kuva tänne bloginkin puolelle.

Takapiha ennen & jälkeen:
Vanhan kotimme “terassi” koostui muutamasta puurallista, jotka kelluivat mutavellin päällä.
Ensi töiksemme maalasimme talon ulkoseinät keltaisiksi. Sitten kaadoimme “karhunpesän” ja rakensimme suuren terassin jonka rajasimme valkoisella aidalla. Aidan ja terassin väliin teimme kivikkopuutarhaa ja aidan taakse jäävään rinteeseen syntyi upea kukkapenkki.


Myös etupiha sai kokea muodonmuutoksen. Keltaisen maalin myötä julkisivu alkoi näyttämään huomattavasti kutsuvammalta ja kasvillisuus sai ryhtiä uudistuneen talon seuraksi. Vanhat liuskekivet kaivettiin maan syvyyksistä esiin ja niistä tehtiin selkeä kulkuväylä jota korostettiin valkoisella soralla. Takapihan tapaan etupiha sai puisen istutusalueen ja pihaa piristettiin muutamalla tuijalla.

Etupiha ennen & jälkeen:
Ennen tuon talon hankkimista en ollut lainkaan viherpeukalo, mutta tekemällähän sitä oppii monia asioita. Nykyinen piha on edennyt maltillisesti ja harkitusti, siinä missä vanha piha tehtiin rytinällä oho-upsista-menetelmällä.

Pääsiäisenä kävin jo vähän pihalla puuhailemassa, mutta vielä on niin märkää, ettei pahemmin hommiin päässyt. Pitäisi perehtyä siihen, mitä viime kesänä istuteillu puille ja pensaille tulisi tehdä. Jonkun sortin leikkaus luulen, mutta ehkä on viisaampaa hankkia tietoa kuin kokeilla :)

8 kommenttia:

 1. Vau, mikä muutos! Omaakin pihaa pitäisi laittaa uuteen uskoon, mutta kun ei taitoa löydy niin ei löydy! Todella kiva piha teillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla on ollut sellainen asenne, että virheistä oppii. En minäkään ollut koskaan ennen tehnyt mitään pihahommia :)

   Poista
 2. Tosi kaunis muutos! Liuskekivet ja valkoiset kivet, ihana yhdistelmä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Arvaappas, oliko valkoisessa sorassa puhtaana pitämistä ;)

   Poista
 3. Kaunis piha! Täällä on vielä niin paljon lunta, ettei toivoakaan pihahommista. Välillä mietin, että muutan etelämpään ihan kesän takia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meilläkin on piha vielä ihan velliä, mutta lumet ovat onneksi jo melkein sulaneet :)

   Poista
 4. Kauniin pihan olette jättäneet jälkeenne - muutos entiseen on hurja! Minäkin pähkäilen puiden ja pensaiden kanssa, lähinnä justiinsa sitä, että miten ja milloin niitä pitää leikellä! Omenapuista ei tosin tarvitse huolehtia, sillä jänikset ovat syöneet ne töpöiksi minun puolestani! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi pupuja :D Toivottavasti jäi kuitenkin jotain jäljelle? Meiltä löytyi kyllä pupunpapanoita omenapuun juurelta, mutta ei yhtään hampaanjälkeä.

   Poista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.