maanantai 20. huhtikuuta 2015

Kokemuksia Pariisista?

Olen pyytänyt ja saanut useasti apua teiltä ihanilta blogini lukijoilta, joten kokeilempa taas :) Olemme lähdössä elokuussa Pariisiin ja haluaisinkin kuulla, onko sinulla kokemuksia Pariisista?

Missä hotellissa yövyit ja kuinka hotellin sijainti olisi viisasta valita? Millä kannattaa kulkea lentokentältä keskustaan? Must see -kohteet? Kaikki vinkit ja kokemukset otetaan ilolla vastaan! Kiitos jo etukäteen <3

6 kommenttia:

 1. Olin viime toukokuussa Pariisissa viisi päivää, joten multa löytyy joitakin vinkkejä. :) Lentokentältä pääsee helposti junalla Gare du Nord -asemalle, jonka lähellä meidän hotellikin sijaitsi. Jos meette sillä junalla, kannattaa heti lentokentältä ostaa sellanen metrolippu, jonka saa eri pituisiksi päiviksi (me ostettiin 5 päivän lippu) ja eri alueille sopivaksi (lentokenttä kuuluu alueeseen 5, keskusta kuuluu alueeseen 1-2). Pariisissa on muutenkin helpointa liikkua metrolla, ja sitä tulikin käytettyä ahkerasti. Itse en ollut koskaan aiemmin edes ollut metrossa, joten älä pelästy jos metrokartta vaikuttaa alkuun todella sekavalta, sen oppii äkkiä ja metroja tulee parin minuutin välein, joten aikatauluja ei edes tarvitse katsoa. :D

  Yövyimme Hotel Parisianassa (http://fi.hotels.com/ho126620/inter-hotel-parisiana-pariisi-ranska/), joka oli melko pieni, mutta muuten ihan viihtyisä hotelli lähellä metroasemaa. Hotellin sijainnilla ei oikeastaan ole väliä, kunhan se sijaitsee kävelyetäisyyden päästä metroasemasta, josta pääsee sitten kätevästi keskustaan. :)

  Nähtävyyksistä sen verran, että ehdimme käydä viiden päivän aikana Eiffel-tornissa, Riemukaarella, Notre Damen katedraalissa, Seinen risteilyllä ja Versaillesin palatsissa, joten nähtävää ainakin riitti. :D Ensi kerralla kyllä ottaisin rauhallisemmin nähtävyyksien kanssa, ja keskittyisin enemmän kaikkiin ihaniin ravintoloihin ja kahviloihin, mitä Pariisissa kyllä ritti!

  Linkitän tähän muutamia postauksia mun Pariisin reissusta, toivottavasti näistä on jotain apua! :)
  http://onlygirlintheworld-blog.blogspot.fi/2014_06_01_archive.html
  http://onlygirlintheworld-blog.blogspot.fi/2014/07/galeries-lafayette-notre-dame.html
  http://onlygirlintheworld-blog.blogspot.fi/2014/07/eiffel-tower-at-night.html
  http://onlygirlintheworld-blog.blogspot.fi/2014/07/the-last-pictures-of-paris.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon kattavasta vastauksestasi! Kävin tutkimassa kaikki blogisi Pariisi-aiheiset postaukset ja niistä sai todella hyviä vinkkejä. Samat nähtävyydet ovat meilläkin listalla :)

   Poista
 2. Olin viime vuoden kesäkuussa Pariisissa 4 päivää, joten mielelläni jaan omia vinkkejäni :) Lentokentältä pääsee kätevästi Roissy-bussilla keskustaan, busseja lähtee tiheään tahtiin ja lippu maksoi muistaakseni yhdeltä 10 euroa. Kannattaa kävellä paljon, mutta pitemmät matkat suosittelen kulkemaan metroilla, jotka ovat yllättävän helppoja. Itse tein niin, että katsoin Pariisin metrokarttaa kotona rauhassa ennen reissua, ja esim. painoin mieleen nopean reitin keskustasta hotellille ja kuinka taas päästä keskustasta esim. Eiffel-tornille. Ja metroissa voi aina kysellä muilta ihmisiltä ja varmistaa suunnan. Hotellina toimi Hotel Paris Bastille, jota voin kyllä suositella. Pieni hotelli, mutta hyvä sijainti. Metroasema oli lähellä ja keskustaan pystyi helposti kävelemään. Juuri metrojen toimivuuden kannalta, ei ole niin väliä, vaikka hotelli ei olisikaan aivan ''ydinkeskustassa''. Alueista sen verran, että matkatoimistosta ei suositeltu afrikkalaista korttelia...

  Itse kiersimme 4 päivän aikana perus nähtävyydet, ja Eiffel-torniin kannattaa suunnata heti aamusta, niin välttyy ruuhkilta ! Ja jos haluaa nähdä myös vähän erilaista Ranskaa, niin suosittelen Versaillesin palatsia ja sitä ympäröivää kaupunkia, vähän kuin olisi ollut etelän lomakohteissa. Tuonnekin pääsee kätevästi junalla. Pariisi on niin suuri, että pakosti jotain jää myös ensikertaan ! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos näistä vinkeistä! Täytyykin tutkailla metrokarttaa etukäteen niin ei tunnu niin haastavalle paikanpäällä.

   Poista
 3. Olimme vuonna 2011 pariisissa. Meidän hostelli oli aivan kamala,mutta en millään saa päähäni sen nimeä. Ainut hyvä puoli hostellissa oli (hinnan lisäksi) sen kätevä sijaintia lähellä nähtävyyksiä ja keskustaa. Liikuimme siis paikasta toiseen kävellen mikä oli kyllä hyvä ratkaisu. Kävellessä näki hyvin kaupunkia vaikka kyllähän noita kilometrejä varmasti kertyi ja jaloissa tuntui muutaman päivän jälkeen :D olen kyllä ymmärtänyt, että pariisissa on suht helppo liikkua julkisilla eikä taksikaan kustanna miljoonia. Me kuljimme lentokenttä-hotelli välin taksilla. kotiin lähtöpäivänä olimme tilanneet taksin hyvissä ajoin hotellille, mutta taksi olikin sitten loppuen lopuksi noin tunnin myöhässä soitoista huolimatta. Tämä johtui ilmeisesti ruuhkasta, jossa sitten pujottelimme tuhatta ja sataa kohti lentokenttää, jotta ehdimme lennollemme. En tiedä miten yleistä tällainen myöhästely ranskassa on mutta jos taksilla aikoo lentokentälle suunnata kannattaa todellakin olla hyvissä ajoin vaikka matka ei keskustasta kovin pitkä muistaakseni olekaan. Myös junalla kuulema pääsee kätevästi lentokentältä keskustaan.ja mun mielestä must see -kohteita on nää perus eiffel-torni, riemukaari, louvre yms :)-niina-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota mekin olemme miettineet, että jos ottaisi hotellin ihan keskustasta, niin voisi kävellä mahdollisimman moneen paikkaan! Ja hyvä kuulla, että taksilla on kohtuuhintaista matkustaa, muistatko yhtään paljon taksimaksoi kentältä keskustaan? :)

   Poista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.