sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Aamiainen Tallinnassa

Olimme 22h-bileristeilyllä lauantaista sunnuntaihin. Tuntuu kuin takana olisi pidempikin loma. Laiva lähti Helsingistä lauantaina klo 18 ja Tallinnassa oli aikaa olla sunnuntaina klo 8–12. Koska tuo aika on lyhyt ja aamu-painotteinen, yhdistimme siihen aamiaisen maissa. Laivan aamiainen on tullut syötyä jo ennestään monta kertaa, eikä se liioin eroa hotelliaamiaisesta, niimpä päätimme käydä nauttimassa sen maissa. Hurautimme taksilla vanhaankaupunkiin, koska edellinen ilta oli juhlittu pikkutunneille asti, ei parin kilometrin matkaa pystynyt kävelemään. Taksilla on jonkin verran edullisempaa ajella Virossa kuin Suomessa.

Vanhastakaupungista löytyi kiva aamiaispaikka nimeltä Peppersack, joka sijaitsee vanhassa hienossa rakennuksessa. Ravintola on monessa kerroksessa ja se on sisustettu keskiaikaiseen tyyliin, jopa tarjoilijat ovat pukeutuneet teeman mukaisesti. Kellarissa sijaitsevassa vessassa kannattaa käydä vaikka vain sisustuksen vuoksi :) Iltaisin ravintolassa järjestetään keskiaikainen miekkataistelu ja ravintola valmistaa historiallisen reseptin mukaan olutta, joten ruuan lisäksi siellä on muutakin ohjelmaa.


Aamiaisannokset olivat suuret ja aika munapainotteiset, joten sehän sopi pääsiäissunnuntaihin oikein hyvin. Kahvilan puolella tiskit notkuivat täynnä ihania leivoksia joista löytyy herkkuja jokaiseen makuun. Ravintola ei ole ehkä Tallinnan edullisin, mutta ehdottomasti suosittelun arvoinen. Sijainti oli kiva Raatihuoneentorilla ja siitä on helppo jatkaa vanhankaupungin kierrosta.


6 kommenttia:

 1. Reissailu on mukavaa! Teidän reissu kuulosti ja näytti tosi kivalta! :) Iloista maanantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka kävisi vain ihan pikkuisella reissulla, niin kyllä se aina kummasti rentouttaa :)

   Poista
 2. On ollut varmasti mukava reissu! Minun täytyy myöntää, etten ole ikinä käynyt Tallinnassa!! :D Pitäisi varmasti korjata se aukko mahdollisimman pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin itseasiassa, että keskemmältä Suomea ei niin vaan käydä pikavisiitillä Tallinnassa. Meiltä pääsee nopeammin Tallinnaan kuin vaikkapa Kuopioon. Mutta suosittelen kyllä ehdottomasti siellä käymistä. Laivalla parissa tunnissa yli ja sitten hotelliin pariksi yöksi :)

   Poista
 3. Samaisessa ravintolassa käytiin syömässä muutama viikko sitten lomalla! :-) Ensi kertaa ja itsekin voin suositella! :-) Ja laitoinkin myös blogin puolelle suosituksen :-)

  Ihania Tallinnan kuvia, Tallinna on kaunis! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinna on kyllä todella kaunis! Pitäisi poiketa siellä joka kesä :)

   Poista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.