perjantai 24. huhtikuuta 2015

Aurinkoterassin suunnitelmat

Viikonloppuna oli aikaa suunnitella terassia ja aika valmiiksi sainkin aurinkoterassin suunnitelmat. Meillä on takapihalla kolme eritarkoitukseen suunniteltua terassia, joista kaksi on vasta kalustettu. Ensimmäisenä kesänä valmistui grillausterassi ja viimekesänä saimme lasiterassin valmiiksi. Tämän kesän urakka olisi aurinkoterassi. Terassien määrä kertonee sen, että viihdymme pihalla melkoisen paljon!

Lasiterassi on sisustettu tummanharmailla sävyillä ja grilliterassi vaaleamman harmaalla.


Terassit muodostavat L-muotoisen kokonaisuuden ja aurinkoterassi jää kulmaan lasi- ja grilliterassin väliin. Aurinkoterassin sisustus pitäisi siis suunnitella väreiltään sopimaan molempiin. Tällaista kalustesuunnitelmaa kokosin Iskun valikoimista:


(kalusteet: www.isku.fi, kasvit: www.ikea.fi)

Vaalean harmaa-valkoiset aurinkotuolit ovat säänkestävät ja kokoontaittuvat, joten niiden talvisäilytys olisi helppoa ja sateen sattuessa niitä ei tarvitsisi sännätä siirtämään sateensuojaan. Tuoleihin on saatavissa samaa sarjaa olevat rahit, joita voi käyttää myös laskutasona kirjalle ja kahvikupille. Aurinkovarjo on must-hankinta, sillä terassille porottaa aurinko aivan koko päivän ja kuumimpina hetkinä sitä kaipaa hieman varjostusta. Aurinkoterassi on suuri, joten sinne täytyy hankkia paljon kookkaita ruukkukasveja viihtyisyyttä luomaan.

Terassien lattiapinta on betonia ja suunnitelmissa on tehdä sille jotakin, mutta tämän pidemmälle suunnitelmat eivät ole edenneet. Etupihan terassi on laudoitettu ja puu tuo lämpimän ilmeen sisäänkäyntiin, mutta en ole osannut päättää, pitäisikö takapihan terassitkin laudoittaa, laatoittaa vai jättää ihan betonille.

Laudoitettu terassi sopii hyvin puutalon kylkeen, mutta betoni tekee ilmeestä hieman rouheamman. Ja toisaalta etupihan ja takapihan ei tarvitse olla ihan samalla muotilla. Ehkä hankimme ensin kalusteet ja päätämme myöhemmin terassipinnoitteen.

Toivottavasti saadaan aurinkoinen viikonloppu, hyvää perjantaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.