keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Vinkkejä Lapin reissulle

Sieltä se loma tulla hiipii! Vielä pari päivää töitä ja sitten sinne kauan haaveiltuun Levin reissuun <3 En meinaa pysyä nahoissani! Kävimme Levillä ekan kerran muutama vuosi sitten ja sen jälkeen minulla on ollut kaipuu sinne takaisin. Pääasiassa lähdemme sinne moottorikelkkailemaan, mutta toki siellä tulee tehtyä ja nähtyä paljon muutakin.
Lapin sininen hetki on aivan huikea! Ja maisemat ylipäänsä ovat vertaansa vailla. Viimekerralla onnistuin näkemään revontulia ja vapaana viilettäviä porojakin. Toivottvasti näen molempia myös tulevalla reissulla.

Oletko sinä käynyt Lapissa? Haluaisin kuulla vinkkejä, missä kannattaa käydä ja vaikkapa mikä on paras ravintola Levillä tai vieressä Ylläksellä? Mikä on Lapissa ylipäänsä kaikista parasta?

18 kommenttia:

 1. Minäkin odotan vinkkejä Leviltä :) menemme sinne hiihtoloma viikolla. Aiomme ainakin lasketella ja hiihtää. Ihanaa ja rentouttavaa reissua teille!

  VastaaPoista
 2. Jos laskettelette, niin Ylläksellä on parhaat rinteet ja nimenomaan Ylläsjärven puolella. Me ollaan siellä joka talvi. Levillä käydään sitten kylpylässä ja joskus nuorenpana käytiin siellä iltariennoissa. Ihanaa reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylpylä <3 Kävin heti pakkaamassa uikkarit laukkuun! Jos on niin kova pakkanen, ettei ulkona tarkene niin mikäs siellä kelluessa.

   Poista
 3. Oi ihana loma teillä edessä, nauttikaa!

  VastaaPoista
 4. Lapissa parasta on maisemat, rauha ja tunnelma!! Ylläksellä kannattaa käydä tunturin laella maisemia kuvailemassa. Levillä Tuikku on kiva kaakaopaikka ;) Ihanaa matkaa teille!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tunnelmaa ei voi kyllä ymmärtää, ellei ole itse päässyt sitä kokemaan <3 Molemmilla huipuilla aijomme käydä kamerat tanassa :)

   Poista
  2. Lapin taikaa ja rauhaa ei tosiaankaan voi ymmärtää ilman omakohtaista kokemusta :) Lapinhulluus on vakava tauti :D Mä yritän malttaa odottaa huhtikuuhun, sitten matkustan keväthangille!!

   Poista
 5. Kaunit maisemat. Lapissa on oma viehätyksensä ja lumonsa. Raauha luonnonhelmassa on ehkä ihan parasta :)

  VastaaPoista
 6. Joko lähditte? Mitä mahtavinta, ihaninta ja huikeinta reissua teille! :)) <3333

  VastaaPoista
 7. Täällä yksi, joka on puoleksi asunut Levillä. Vaikka Levi onkin kasvanut kymmenessä vuodessa hurjasti, niin on siellä hulinan lisäksi myös rauhaa jos niin haluaa. Itse voin suositella Myllyn Äijän ravintolaa, sieltä saa maailman parasta pippuripihviä. Myös K5 ravintolassa on hyvä ruoka. Ihan kaikkia uudempia ruokapaikkoja en ole itsekään vielä testannut, mutta niitä on siinä Levitorilla. Kylpylä on kiva ja siisti lapsiperheille ja keilaamista voi harrastaa kahdessakin paikkaa. Levi Bowling löytyy Levitorilta ja kylpylässä on myös keilausmahdollisuus. Meidän perhe keilaa aina Levibowlingissa. Sinne kannattaa muuten varara aika etukäteen netin kautta, niin ei jää ilman aikaa hiihtolomalla! On niin suosittu paikka! Pienet muksut viihtyy lastenmaassa, joka on eturinteen vieressä. Ai niin, Panorama hotellilla kannattaa käydä ihailemassa ainakin maisemia :) Rauhaa löytyy mm. Könkäältä Taivaanvalkeista. Ja jos menojalka vipattaa, niin Hullu Poro Areenalla on taatusti menoa ja meininkiä. Siellä on ikärajattomia konsertteja ainakin hiihtolomaviikoilla eli lapsille/nuorisollekin jotain. Hiihtolatuja on paljon jos sukset muistaa ottaa mukaan...hih :)

  Terkkuja Lapista, täällä on ainakin lunta reilusti ! Ja aurinkokin paistellut jo aina välillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta viestistä! Täytyykin heti lisätä ravintolalistaan Myllyn Äijä ja K5 :) HulluPoRock osuu ensi viikonlopulle ja siellä varmaan tulee käytyä tanssikenkiä ulkoiluttamassa! Ihanaa, että siellä on paljon lunta, Kymenlaaksossa ei kovin montaa senttiä ole.

   Poista
 8. Oi! Ihanaa Lapin matkaa! Levillä olen viimeksi käynyt pari vuotta sitten. Tangossa oli ainakin törkeän hyvät pihvit ja hyvä palvelu! Itse haaveilen, että lähdettäisiin tänä vuonna ennen joulua Lappiin perheen kanssa. Tai sitten jos sen aikaistaisi niin, että menisikin ruska-aikaan... Luulen kuitenkin, että talviurheilut vie voiton ja lumille on päästävä. Myös revontulet olisi ihana nähdä!

  Hauskaa reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tangoon en olekaan vielä törmännyt, täytyy käydä koemaistamassa :) Toivon niin kovin, että näkisimme revontulia edes yhtenä iltana! Ihan mielettömän upeita luonnon taideteoksia.

   Poista
 9. Itse asun Ylläsjärvellä ja voin sanoa että Ylläksellä onparhaimmat rinteet ja no revontulista en oikein osaa sanoa koska neeivät kiinnosta kun on niin paljon nähnyt ja poroja löytyy ainakin kurtakon raviradan lähistöltä aika paljon ihan vapaana

  VastaaPoista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.