sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Kun sininen löysi toisen

Paljastin taannoisessa postauksessa, että minä(kin) olen joskus ollut hullaantunut siniseen oikein ylenpalttisesti. Ensimmäinen oma kotini oli pieni puutalo, jonka sisustin lattiasta kattoon sinisellä. Harmikseni, en ole juurikaan harrastanut valokuvaamista tuohon aikaan, joten en voi näyttää teille "upeaa" sinistä linnaani :D

Ensitöikseni maalasin silloisen uuden kotini keittiön seinät, arvatkaapas vain millä värillä? Makuuhuoneenani toimi matala parvimäinen yläkerta, jonka katon maalasin samalla sinisellä kuin keittiön seinät. Kaikki verhot olivat sinisiä, olohuoneessa, vessassa, makuuhuoneessa ja keittiössä. Mattojen väriä tuskin tarvitsee edes ääneen sanoa? Kaiken tämän mahtavan sinisen lisäksi kaikki astiatkin olivat sinisiä! Ja kukkaruukut ja kynttilät. (Voi itku!) Sinisestä linnastani muutin opiskelijaluukkuun, jonka sisustukseen en pahemmin ehtinyt paneutua, sillä koulun lisäksi tein paljon töitä kattaakseni elämiskulut. Opiskeluaikana tapasin nykyisen mieheni ja arvatkaapas millaisessa kodissa hän asui!

No sinisessä <3 Kun menin ensikertaa hänen luokseen kylään, olin aivan myyty! Olohuoneessa oli sininen seinä, siniset sohvat ja nojatuolit sekä siniset tekstiilit. Jo silloin tiesin, että meidät oli luotu yhteen. Yhdessä ostelimme lisää sinistä, kynttilöitä ja koristeita. Keittiössä oli ihana sininen valaisinkin. Muutaman vuoden seurustelun jällkeen ositmme yhteisen omakotitalon ja mitä ihmettä kävikään sisustukselle? Se muuttui beigeksi! Siniset astiat ja valikoitu erä sinisiä sisustusesineitä pääsi tähän uuteen kotiin, mutta valtaosa kaikesta muuttui yhdessä yössä beigeksi ja ruskean eri sävyiksi. Ehkä sisustusmakumme kasvoi aikuiseksi?

Asuimme beigelässä pari vuotta ja päätimme rakentaa nykyisen kotimme. Tätä nykyistä kotia katsellessa on vaikeaa kuvitella minut keskelle beigeä saatikka keskelle sinistä. Niin se maku muuttuu ja näköjään muutos voi tulla ihan hetkessäkin. Uutta tulevaisuuden kotia ajatellessani, näen sen hivenen modernimpana kuin nykyinen. Enemmän lasia ja valkoista. Vielä vähemmän beigeä. Mutta toki ripauksella sinistä :)

6 kommenttia:

 1. Tämä oli huippu postaus! :D Voin kuvitella sinut pieneen puutaloon sinisen keskelle - niin söpöä! Kivaa sunnuntai-iltaa! Minulla on vähän helpompi viikkostartti, kun tarvitsee lähteä töihin poikkeuksellisesti pari tuntia myöhemmin kuin normaalisti, jee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitto että se kämppä oli ihana! :DD Kaiken hyvän lisäksi se talo oli ulkoa vaalenapunainen!

   Poista
 2. Hih, sinisellä on helppo sisustaa, kun kaikki sointuu toistensa kanssa yhteen :D. Eipä ole täällä blogimaailmassa tullut vastaan yhtään oikeasti sinistä kotia, joista oikein huokuisi se 90-luvun lopun sininen villitys :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja toivottavasti ei tulekaan :D Eihän sitä koskaan tiedä, milloin se villitys taas alkaa!

   Poista
 3. Samat villitykset ne on olleet täälläkin, sinisestä beigeen ja ruskeaan. Nyt ei voi kuin päätään pyöritellä kun niitä vanhoja kuvia katsoo. Meillä oli muuten lähes samanlainen sininen nahkanojatuoli kuin alemmassa kuvassa ja nuo ruokatuolit myös :D

  VastaaPoista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.