tiistai 25. maaliskuuta 2014

Kokemuksia New Yorkista

Viime torstain postauksessa mainitsinkin, että olemme lähdössä New Yorkiin. Reissu tehdään kesäkuussa, ajankohta varmistuu kunhan meidän loma-ajankohtatoiveet töissä hyväksytään. Ihan hirmuinen matkakuume jo! Eilen suunnittelimme matkaa, mutta emme osanneet päättää oikein mitään.

(kuva: wikipedia.org/wiki/New_York)

Nyt pyytäisinkin apua teiltä rakkaat lukijat:
 1. Pärjääkö omatoimilomalla vai onko viisasta lähteä matkatoimiston kanssa?
  Luulisin, että New Yorkissa on helppo liikkua julkisilla ja kaikille nähtävyyksille on varmasti hyvät ohjeet. Toisaalta matkatoimisto on kaikki suunnitellut jo etukäteen. 
 2. Mikä hotelli?
  Voi juku, että hotellivaihtoehtoja on paljon! Millä periaatteella hotelli pitäisi valita? Suositelkaa hyväksi koettuja.
 3. Mikä on sopiva matkan kesto?
  Matkatoimiston vaihtoehtoja ovat esimerkiksi kolme tai viisi päivää, eihän se riitä mihinkään. Viikkoa olemme alustavasti suunnitelleet.
 4. Pakko nähdä ja tehdä -asiat?
  Mikä on ollut parasta New Yorkin reissulla? Miksi haluaisit sinne uudestaan?
Olisi kiva kuulla kaikenlaisia kokemuksia ja hehkutuksia. Antakaahan siis tulla <3

4 kommenttia:

 1. Vau, varmasti ihana matka tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. New York on varmaan niin erilainen Suomeen verrattuna, että se jo on todella wow :)

   Poista
 2. New York on mun lemppari!
  1) pärjäätte mainiosti omatoimimatkalla. Liikkuminen on helppoa julkisilla. Lenkkarit jalkaan, niin jaksaa kävelläkin hyvin :) Nykissä jopa pukumiehillä saattaa vilahtaa lenkkarit, trendikästä!
  2) me ollaan tykätty olla ytimessä jos on lyhyemmällä visiitilla (ke-su). Viimeksi oltiin Hemsley Park Lane hotellissa. Erinomainen sijainti ja fressi hotelli ihan Central Parkin kupeessa. Hyvä aamupala plussaa! Kantsii tsekata bedbug report (googleta), ennen lopullista valintaa. Jos on paljon ludehavaintoja, en ehkä menisi sellaiseen hotelliin. Niitä kukaan ei halua tuliaisena kotiin :/
  3) Mitä pidempi sen parempi, mutta ke-su:kin toimi meillä kun lähtee aamulla liikkeelle ja palaa rättipoikkiväsyneenä illalla hotellille. Me oltiin reissussa ilman lapsia. Finskillä hyvät lentoajat. Siellä heräätte aikaisin aamulla aikaeron vuoksi, joten siellä on todella koko päivä hyvin aikaa touhuta.
  4) Kaikkea ei ehdi ja jaksa. Valitkaa muutama tärppi ja satsatkaa niihin. Yksi päivä menee Woodbury Outletissä (noin tunnin matka bussiasemalta) jos merkkikama kiinnostaa edullisempaan hintaan. Vapauden patsaan ja Manhattan siluettia näkee hyvin kun menee Staten Island Ferry:llä (ilmaislautta) edestakas. Samalla voi vähän lepuuttaa jalkojaan :) Bussit ovat hyvä tapa liikkua jos hotelli on "ylhäällä" tai "alhaalla". Näkee eri vähän eri kaupungiosien eri fiiliksiä.

  Nykissä KAIKKI on ihan parasta ja sen vuoksi sinne haluaa aina vaan uudestaan. Ihmiset ovat tosi ystävällisiä ja auttavat mielellään jos näkevät, että on hiukan eksyksissä. Fiilis, tunnelma, ostokset, nähtävyydet, hektisyys, noutokahvit, Central Park keskellä suurkaupunkia, you name it!

  Varautukaa kesäkuussa lämpöön!

  Ihanaa matkaa!! Mäkin haluun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ylistys, ihana kommentti! <3
   Kiitos erityisesti tuosta bedbug-neuvosta, käyn tsekkailemassa. Olisipajokesäenmaltaodottaatahdonnyciinnytheti!

   Poista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.