torstai 20. maaliskuuta 2014

Haaste: 11 asiaa minusta

Sain kivan kysymys-haasteen ihanasta Image black and white -blogista, kiitos! Samantyyppisen haasteen tein jo viime lokakuussa, mutta eri kysymyksillä. Tälläinen postaus on varmaan ihan hyvä tehdä aika ajoin, niin uudet lukijat saavat jotakin infoa kirjoittajasta. Ja koska kysymykset ovat eri, niin ehkä tästä paljastuu jotakin uutta kaikille.

1. Kolme suosikkiblogiasi
Täysin mahdotonta sanoa! Jokaisessa blogissa on omat parhaat juttunsa. Mutta kolme ensimmäistä blogia, joita aloin aktiivisesti seuraamaan ovat All you need is White, Valkoinen Harmaja ja Image black and white. Näitä ihanuuksia luen edelleen aktiivisesti, jokaisen postauksen. Lemppariblogejani on listattuna Syhinän oikeaan reunaan. En ole kaikkia sinne vielä napsutellut, mutta monta ihanaa siellä jo on.
2. Viimeisin kirja jonka luit

Viimeisin lukeman kirja on Enkelin tekijä (Camilla Läckberg). Kirja oli jännittävä ja ennalta arvaamaton. Tykkäsin kirjasta vaikka aihe oli aika karmiva. Kirjassa katoaa perhe vuonna 1974, vain yksi vuotias Ebba löytyy. Perheen arvoitus ei koskaan ratkea ja aikuisiällä Ebba palaa asumaan synnyinkotiinsa. Pian Ebba joutuu tuhopolton kohteeksi ja häntä yritetään ampua. Vanha katoamistapaus nousee uudelleen esille. Kirjassa on jänniä juonenkäänteitä ja se etenee kivalla tahdilla. Suosittelen lukemaan jos tykkää jännäreistä.

3. Mitä aiot tehdä isona
Elää! Haluan tehdä juuri sellaisia asioita mitkä sillä hetkellä tuntuvat hyvälle. Jos haluan hypätä laskuvarjolla joka toinen päivä niin sitten teen niin. Jos pitäisi arvata niin isona minulla on lapsia ja tykkään edelleenkin matkustella. Isona ehkä myös remontoin kotiamme, vaikka se on nyt uusi niin joskus sekin vanhenee. Saattaa olla että isona rakennamme mökin tai uuden talonkin. Teen isona varmaan töitäkin, mutta en tiedä olenko samassa ammatissa.Kuinkahan monta vuotta voi asua, ennen kuin tarvitsee tehdä ensimmäiset remontit.

4. Minkä neuvon antaisit itsellesi, jos palaisit ajassa taaksepäin ja tapaisit itsesi 17-vuotiaana
Älä murehdi! Aikuisena niitä murheita vasta onkin. Olin aikamoinen angsti-teini ja kaikki ärsytti ja masensi. Olin huolissani joka asiasta ja kapinoin varmuuden vuoksi vähän kaikkea vastaan. Sanoisin myös itselleni, että nauti vieläkin enemmin ihanien sisarusteni seurasta, ne kasvavat aikuisiksi yhtä nopeasti kuin itsekin.

5. Kuka henkilö inspiroi sinua ja miksi
Niitä on niin monia! Eri elämän osa-alueita inspiroi eri henkilöt. Julkkiksia on vaikea tähän valita, mutta moni läheiseni inspiroi minua kovasti. Työssäni työkaverit inspiroivat ja haastavat minua. Toki rakkat sisarukseni ja ystäväni. Myös toiset bloggaajat inspiroivat minua! Ihmisten lisäksi luonto ja eläimet inspiroivat. Olen ehkä aika helposti inspiroituva.6. Unelmien matkakohde
Haluaisin matkustella paljon ja minulla on haaveissa päästä seuraavaksi ainakin New Yorkiin, Pariisiin, Roomaan, Kroatiaan ja Tshernobyliin. New Yorkin matka on toteutumassa vielä tänä vuonna!

 Tämän vuoden Thaimaan reissulla asuttiin kivassa bungalovissa.

7. Mitä muuttaisit kotimaan politiikassa tällä hetkellä
Haluaisin muuttaa rikoksista langetettavia rangaistuksia. (Tietämättä kovin syvällisesti, miksi rangaistukset on säädetty niin kuin ovat.) Minusta kuitenkin useissa tilanteissa rangaistuksien tulisi olla reilusti kovempia. Vankilat eivät saisi minusta olla hotelleja kaikkine mukavuuksineen. Ymmärrän toki, että rikolliset ovat ihmisiä ja heillä on samat ihmisoikeudet kuin muillakin, mutta jos tekee väärin on siitä saatava sen mukainen rangaistus.

8. Parhaat vinkit millä näyttää hyvältä
Hymyile! Jokainen hymyilevä ihminen näyttää kauniilta. Käytä juuri sellaisia vaatteita kuin haluat, kunhan ne ovat siistejä (puhtaat ja silitetyt). Älä änge itseäsi minimekkoon jos tunnet olosi epämukavaksi (vaikka muut sanoisivat sinun näyttävän hyvälle), epävarmuus näkyy. Harrasta liikuntaa (vaikka olisitkin hoikka), koska urheilullinen kroppa näyttää aina parhaimmalle.

9. Miten flirttailet
Hymyilen ja silmäilen. Saatan aika suoraan sanoakin..

10. Kolme paikkaa kotikaupungissasi, jotka haluaisit näyttää vierailijoillesi
Minulla on ihana kotikaupunki! Täällä on paljon matkailukohteita, esimerkiksi museoita. Vieraasta riippuisi minne hänet veisin. Jos itse tulisin ensimmäistä kertaa tänne Kotkaan, haluaisin Santalahden rantakallioille uimaan ja grillaamaan, kävelemään Langinkoskelle, shoppailemaan pieneen ja kompaktiin kauppakekus Pasaatiin sekä syömään maailman parhaaseen ravintola Vaustiin. Täällä on myös erittäin menevä yökerho Hotelli Seurahuoneen yhteydessä. Heinäkuussa täällä järjestetään kivat festarit! Olen käynyt Meripäivillä joka vuosi vauvasta asti. Kotkassa saa helposti vietettyä viikonlopun, eikä kaikkea kivaa ehdi siinä ajassa edes näkemään. Tervetuloa kaikki siis Kotkaan.Viime kesänä nautittiin nokipannukahveja Santalahden kallioilla.


11. Tärkein esineesi
Tyyny, jonka mieheni on nimennyt LCP:ksi (Liquid Crystal Pillow). LCP on ollut mukanani kaikilla reissuillakin (viimeksi Thaimaassa). Olen selkävikainen ja nykyinen tyynyni on ainoa maailmassa joka ei aiheuta minulle järkyttävää särkyä. Tyyny on todella vanha ja ihan kulahtanut, mutta ei sitä voi vain vaihtaa. Aika ajoin menen kauppaan ostamaan uutta tyynyä, mutta sopivaa ei vain löydy. Myönnettävä on, että iPhone on myös erittäin tärkeä esine. Olen aika addiktoitunut sen kaikkiin "tärkeisiin" toimintoihin.

Kuvat ovat sekalainen kokoelma arkistojen kätköistä, eivätkä liity mitenkään mihinkään :)

Tämä haaste on kiertänyt jo useilla, mutta haastan silti mukaan näillä samoilla kysymyksillä:
Marika: nurin kurin
Jenni: Juhlahuuma
Nino: Kotikolonen
Meiju: Valkoisen talon arkea
Kristiina: Deko133

Otatteko haasteen vastaan?

12 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta, olen hieman karttanut tällaisia haasteita, mutta koska tartuin asu haasteeseenkin saatan ehkä tehdä tämänkin :)

  VastaaPoista
 2. Ihania vastauksia! <3 Vaikka 11-idea on sama kuin viime kerralla, niin kyllähän kysymykset tekee tästä erilaisen. Minäpäs laitan tämän asialistalle, kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Minusta tällaiset ovat kivoja, tulee pohdittua itsekin asioita ihan toisella tapaa.

   Poista
 3. Olipas hauska haaste ja todellakin erilaisia kysymyksiä…politiikka? ai täh?! :D Kiitos ❤ otan haasteen ilolla vastaan, rakastan niin pohtimista ja omien ajatuksien hahmottelua :) Ja mä NIIN haluisin kanssa New Yorkiin!!! ❤

  VastaaPoista
 4. Kiva juttu <3 Minulla on ihan hirmuinen hinku New Yorkiin!

  VastaaPoista
 5. Kiitos haasteesta, otan mielelläni vastaan. Täytyy joku päivä oikein istua rauhassa miettimään vastauksia :) Tuo politiikka kohta on meikäläisellekin sellainen kohta, että joutuu hetken tuumia, hävettää myöntää, että enpä paljon seuraa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, että tartut haasteeseen :) Minäkään en hirveästi politiikkaa seuraa ja tuo rangaistus-aihe oli oikeastaan ainoa, mistä minulla on jonkinlainen mielipide.

   Poista
 6. Voi kuinka kiva, että nappasit haasteen vastaan, jee! :)
  Ja oli niin hauska lukea noita vastauksia, jotenkin oppii "tuntemaan" bloggaajan paremmin näiden kautta, kun saa taas tietää jotain uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläiset postaukset ovat kyllä välillä hyviä, koska sisustusjutut ovat melko pinnallisia. Tällaisissa jutuissa mennään vähän pintaa syvemmälle. Kiitos haasteesta, kivat kyssärit :)

   Poista
 7. Täysin samaa mieltä rikoksista annettavista rangaistuksista!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On jotenkin ihan koomista, että rikoksissa (esim. murha, raiskaus, pahoinpitely ym.) voi olla lieventäviä seikkoja, jolloin rangaistusta kevennetään! Ei voi pieni ihminen ymmärtää.

   Poista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.