Olin ihan unohtanut tämän maailman helpoimman ja nopeimman, täydellisen leivonnaisen, teeleivän! Eilen illalla teki mieli jotain hyvää ja lämmintä iltapalaa, mutta en jaksanut ihan sämpylöitä ryhtyä leipomaan. Teeleivät syntyvät vartissa ja ainekset niistä löytyy melko varmasti jokaisen kaapista. Näitä taikinaan tarvitaan:
2 dl
kaurahiutaleita
2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
2 dl
maitoa
2 rkl
öljyä
(voimakkaan makuisen juustoraasteen jämät, n. 1 dl)
Juustoraaste ei ole pakollinen, mutta hömpsäytin pussin jämät taikinaan, antoi hyvän vivahteen.
Kuivat aineet (ja juusto) sekoitetaan keskenään hyvin, maito ja öljy lisätään lopuksi ja sekoitetaan vain vähän ettei taikina sitkisty. Taikinasta taputellaan kolme tai neljä littanaa leipää pellille ja vartiksi uuniin 200–225 asteeseen.
Söimme seurana paprikaa, hunajamelonia ja basillikaa, pieni sipaisu levitettä. Basillika muuten sopii täydellisen hyvin teeleivän seuraan.
Kylläpä oli hyvää, tee ja teeleipä, tummuvassa illassa.
Kiitos vinkistä! Käyn tutustumassa palveluunne.
VastaaPoista