lauantai 28. syyskuuta 2013

Suppilovahvero-savuporojuustokeitto

Sanahirviö :D
Mutta niin hyvää! Mielestäni ehkä paras keitto ikinä. Tällä lailla sitä valmistetaan:

Pilko muutama litra sieniä pieneksi ja laita pannulle ilman rasvaa. Haihduta sienistä tuleva vesi pois kokonaan. Lisää pannulle öljyä ja voita sekä kaksi sipulia pieneksi pilkottuna. Paistele hissukseen niin, että sipulit pehmenevät. Keitä kattilassa pari litraa vettä ja lisää kasvisliemikuutio. Liota Koseknlaskija Savuporo -juustokimpale veteen. Lisää sitten sienet ja sipuli ja kiehuta vartin verran. Saosta keitto Maitzenalla ja lisää pieneksi hakattu persilja-nippu sekä maun mukaan suolaa ja pippuria. Nautiskele vaalean leivän kanssa.Tämä on ehdoton syysherkkuni ja voisin syödä tätä viikko toisensa perään. Toimii alkuruokana tai pääruokana, (pääruuaksi saa syödä enemmän)! Tänään käytiin taas sienessa, mutta suppis-saaliista valmistui tällä kertaa kuha-fileille kastike sekä parhaan ystäväni nimppareille sieni-pekoni-piiras. (Jäi jääkappiin vielä satsi yhteen soppaankin.) Herkullista lauantai-iltaa!

4 kommenttia:

 1. Sienet ei oikein itselle uppoa, mutta oli pakko ruveta kommentoimaan oikeinkirjoitusta: ihanaa, että maailmasta löytyy vielä ihmisiä, jotka osaa kirjoittaa yhdyssanat oikein! :D

  VastaaPoista
 2. Hetken mietin että kuittailetko vai olenko oikeasti onnistunut =D
  Pidän itseäni erittäin huonona kirjoittajana äidinkielellisesti. Itse asiassa perustin Syhinän osittain siksi, että oppisin paremmaksi kirjoittajaksi.

  VastaaPoista
 3. Pöhpöh, tämä on ainakin minun listan blogeista kieliopin tähtikastia, ja ihan vilpittömästi. :) Välillä tekee mieli open työssä hakata päätä seinään, kun tuntuu ettei mukelot tajua yhdyssanoja enää ollenkaan. :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos! <3 Olen ihan hämilläni, koska tsemppaan kyllä kovasti äidinkieleen, mutta olen pitänyt itseäni melkoisen huonona vielä. Yhdyssanat ehkä joten kuten luistaa, mutta esim. pilkkusäännöt ovat aika lailla hepreaa..

  VastaaPoista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.