torstai 5. syyskuuta 2013

Sisäänkäynnin portaat #2

Anteeksi blogi-hiljaisuus, mutta kaiken vapaa-ajan on syönyt sisäänkäynnin portaiden rakentaminen. Heinäkuussa kirjoittelin sisäänkäynnin portaista, jotka rakensimme autokatokselta etuterassille, nyt nikkaroimme paraatiportaat, jotka menevät ovelta suoraan tielle.

Portaat eivät ole kokonaan vielä valmiit, koska matkassa on ollut hieman mutkia. Uskon kuitenkin että saamme portaat valmiiksi viimeistään ensi viikolla. Portaiden suunnittelu ja rakentaminen ei ole kaikista helpointa, hirmu monta asiaa pitää huomioida. Tältä näyttää tällä hetkellä:Kahdesta ylimmästä portaasta puuttuvat etulaudat, koska jouduimme hieman kasvattamaan askelkorkeutta. Halusimme "laituriosuuden" olevan hieman muurin pintaa alempana, joten siksi poikkeus.Normaalin askelkorkeuden olemme mitoittaneet runkopuun korkeuden mukaan, koska saman levyistä lautaa oli saatavilla etulaudoiksi. Nyt kun jouduimme kasvattamaan korkeutta, joudumme ratkaisemaan kahden ylimmän portaan etulaudat jollakin muulla konstilla, koska niin leveää lautaa ei ole saatavilla. Emme haluaisi laitta kahta kapeaakaan lautaa, jotta ulkonäkö ei poikkea muista askelmista. Olisi pitänyt tehdä portaat ennen muuria. Toisissa portaissa emme välittäneet muurin korkeudesta, joten siellä ongelma ei esiintynyt:Voisinkin kirjoitella kuvien kera ohjeet portaiden rakentamisesta, tuskin olemme ainoat jotka niitä joutuvat pähkäilemään. Vai alkaako jo kyllästyttämään tämän kesän osalta nämä porras-asiat? Toinen asia joka portaissa oli vaikea ratkaista, oli materiaali. Harkitsimme pitkään kiviportaita, mutta päädyimme puuhun hinnan vuoksi. Ja pihasta tulikin aika kivan näköinen, kun on yhdistelmänä kivimuuri ja puuportaat. Mitä mieltä olette?

5 kommenttia:

 1. Oi, teidän porrasurakkanne on ollut paljon suuritöisempi kuin meillä! Ei varmaan olisi täällä päässä kärsivällisyys riittänyt vastaaviin. :D Puu ja kivi toimii hyvin yhteen - tuovat sisäänkäyntiin selkeästi juhlavuutta. Ja kyllä kiitos, olisi mielenkiintoista lukea miten teidän suunnittelu ja toteutus eteni! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kova homma oli mutta minustakin lopputulos on onnistunut :)

   Poista
 2. Mä tykkään kun on yhdistetty puuta ja kiveä, on jotenkin elävämmän näköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiviportaat olisivat ehkä toimineet hyvin jos kivimuuria ei olisi ihan noin paljon, nyt puu-kivi-yhdistelmä on tosiaan elävämmän näköinen :)

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.