lauantai 7. syyskuuta 2013

Geokätköily

Harrastamme mieheni kanssa Geokätköilyä ja haluan esitellä teille tämän harrastuksen. Rakentamisen aikana harrastus on hieman hiipunut, mutta se on aina helppo aloittaa uudelleen. Pidämme molemmat hienoista maisemista ja nähtävyyksistä ja tämä harrastus perustuu suureksi osaksi niihin. Kätköilyssä etsitään ja piiloitetaan purkkeja maastoon joita sitten etsitään gps-paikannuksen avulla ja jätetään purkissa olevaan lokikirjaan nimmarit. Kätköilyä voi harrastaa erilaisilla maastonavigaattoreilla tai kännykällä. Meillä on käytössä Garmin Oregon 450. Kätköjen koordinaatit löytyvät netistä, josta ne syötetään navigointi-laitteeseen ja sitten lähdetään etsimään.

Matkustellessamme, etsimme aina paikallisia kätköjä ja samalla olemme "joutuneet" mitä upeampiin kohteisiin. Kätköjä voi olla missä tahansa, ilman että "ulkopuoliset" koskaan niitä huomaavat. Kotikaupungissammekin on eräs kätkö, joka on keskustassa täysin nähtävillä, mutta niin nokkelasti toteutettu, että se näkyy kaikille ohikulkijoille, mutta kukaan ei sitä hoksaa. Hienoin kätkö-purkki on löytynyt Azoreilta, Portugalista:
Yleensä purkit ovat pieniä, mutta yhteistä niille usein on, että ne sijaitsevat jollakin tapaa merkityksellisessä paikassa. Paikka voi liittyä historiaan tai olla vain kauniissa maisemissa. Yllä oleva purkki löytyi tällaisen paikan lähettyviltä:


Olemme oppineet omasta kotikaupungistammekin uusia asioita harrastuksen myötä. Myös uusissa kaupungeissa parhaat nähtävyydet ovat löytyneet harrastuksen avulla. Olemme itsekin piilottaneet kätköjä, joista muutamat ovat jo monia vuosia vanhoja, mutta aina vaan niitä käydään etsimässä.

Plussana tässä harrastuksessa on ulkoilu ja että tulee käveltyä pitkiäkin matkoja, koska harrastus tempaa todellakin mukanaan! Joskus olemme samoilleet monia tunteja siellä ja täällä, koska aarteiden etsintä on niin jännää. Onko siellä ruudun toisella puolella yhtään kätköilijää?

Lisää harrastuksesta sekä kaikki maailman kätköt: www.geocaching.com
Ja suomalainen sivusto: www.geocache.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.