tiistai 25. elokuuta 2015

Vihreää sisälle

Olen jo istutellut kesäkukkien tilalle syyskukkia ja puissakin lehdet kellastuvat kovaa vauhtia. Sieltä se syksy tulla kipittää. Minulle on ennenkin tullut kesän lopulla hinku hankkia viherkasveja sisälle. Johtuuko siitä, että kesällä en muista hoitaa sisällä kasveja kun kaikki aika menee ulkona. Syksyn tullen löydän nurkista puolikuolleita kasviraukkoja. Niin tai näin, tänään kipaisin kukkakauppaan ja mukaan tarttui peikonlehti.
Kukkakauppiaan kertoessa eri kasvien hoito-ohjeita, kuulosti peikonlehti juuri täydellisesti meille sopivalle. Ei suoraan aurinkoon ja kastella ei tarvitse kuin silloin tällöin. Katsotaan saanko kasvatettua tästä yksilöstä ison ja komean vai haenko ensi syksynä taas uuden kasvin kuolleen tilalle.

Kasvi sai arvoisensa paikan vanhasta kukkapöydästä, joka on isän isän isovanhempien peruja, todella vanha siis <3 Kaluste tuo kauniin kontrastin uusien kalusteiden rinnalle muuten moderniin kotiin. Tuossa nurkassa oli ennen iso lasivaasi valkoisine oksineen, mutta eiköhän sillekin löydy uusi sopiva paikka jostakin huoneesta. Olen jo jonkun aikaa kaivannut puun sävyä pehementämään sisustusta ja sävypä löytyi lähempää kuin arvasinkaan. Ennen kukkapöytä oli pukeutumishuoneessa puunsävyisen peilin kumppanina, mutta nyt kun katselen, niin kaluste on kuin suunniteltu tuohon!

Talon rakennusvaiheessa suunnittelin Hay Loop -naulakkoa tuohon nurkkaukseen, mutta en sitä tullut koskaan hankkineeksi, joten siinä on hyvä tila vaihtuville asetelmille. Peukut pystyyn että uusi peikko-ystäväiseni elää pitkän ja hyvän elämän :)

2 kommenttia:

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.