torstai 27. elokuuta 2015

Retkellä Repovedellä


Teimme maanantaina retken Repoveden kansallispuiston upeisiin maisemiin. Repoveden alue on todella kaunis ja siellä patikoiminen on rentouttavaa. Välillä pysähdyimme uimaan kirkkaaseen veteen tai paistamaan makkaraa nuotiopaikalla. Otimme aurinkoa laiturilla tai juttelimme melojien kanssa. Joskus pysähdyimme vain katsomaan hiljaa, kuinka kaunis luonto voikaan olla.

Kansallispuistossa risteilee eripituisia patikkareittejä ja kanootteja voi vuokrata kioskilta. Välillä ylitimme vesistön korkean riippusillan kautta ja toisinaan taas käsin vedettävällä lossilla. Repovesi soveltuu kohteeksi niin pariskunnille, kaveriporukoille kuin perheillekin. Omaa tahtia voi matkaansa taittaa ja nauttia maisemista. Reitin voi valita oman kunnon ja tunnon mukaan.

Me kiersimme 5 km pitkän Ketunlenkin, tosin poikkesimme milloin minnekin kalliolle ja kukkulalle. Minulla oli jalassa ballerinat ja niillä pärjäsi hyvin, kuumalla säällä ei tehnyt mieli laittaa hiostavia lenkkareita. Polut ovat helppokullkuisia ja jyrkimmissä rinteissä oli portaat. Juomavettä kannattaa lämpimällä säällä olla runsaasti mukana, sillä kansallispuiston kaivovesi täytyy keittää ennen käyttöä, nokipannukahvinkeittoon se soveltuu ihan hyvin.

Repovedellä on myös majoitusmahdollisuuksia oman teltan lisäksi, telttailijoita näkyi jonkin verran. Meiltä ajelee kansallispuistoon noin puolitoistatuntia, joten emme jääneet sinne yöksi. Alkoi kyllä houkuttaa vuokrata pieni pirtti tai kämppä ja tehdä parin päivän retki joskus myöhemmin, vaikkapa ruskan aikaan.

Jos luonnossa retkeily ja patikoiminen kuuluu mieliharrastuksiisi, niin suosittelen ehdottomasti käyntiä Repovedellä! Lisää Repovedestä: www.repovesi.com

2 kommenttia:

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.