keskiviikko 19. elokuuta 2015

Pariisin hotelli & ruoka

Meillä on tapana varata hotelli mahdollisimman keskustasta ja mielummin tinkiä tähdistä kuin sijainnista. Vaikka liikumme paljon metrolla, niin meille on tärkeää asua reissuissa aivan keskustan ytimessä. Niin myös Pariisissa. Hotellin valinta ei ole helppo homma, sillä valinnan varaa on tuhansittain, joten vähän summan mutikassa varaaminen täytyy tehdä.

Hotelliksemme valikoitui Tonic Hotel du Louvre ja valinta osui todella nappiin! Ensin valitsimme sijainnin ja sitten hintahaarukan, tämän jälkeen aloimme vertailemaan hotelleja jotka täyttävät molemmat kriteerit. Tonic Hotel sijaitsee Louvren ja Notre Damen välissä, lyhyen kävelymatkan päässä Seinestä. Tien päästä avautui upea näkymä kirkkoon ja toisessa suunnassa näkyivät Zara ja muut vaatekaupat. Puistoja oli hotellin ympärilla useita ja Les Hallesin ostari aivan nurkan takana.

Hotelli on omien sanojensa mukaan kolmen tähden, mutta mitään vikaa siinä ei ollut. Jos maali on hieman karrissut ikkunanpuitteesta, niin se ei meitä häirinnyt. Huone oli tilava ja kylpyhuone vielä tilavampi! Minulle tuli huoneen sisustuksesta mieleen linna, koska kalusteet olivat vanhanaikaisia ja jyhkeitä, katossa meni hirsiä, sängynpäätyseinä oli oikeaa tiiltä ja huonekorkeus varmasti lähellä neljää metriä.

Hotellissa oli tarjolla aamiainen, mutta me emme testanneet sitä, sillä haluamme reissussa ollessamme tutustua mahdollisimman moneen eri ravintolaan ja kahvilaan. Ja niitä Pariisissa riittää todellakin! Hieman meitä hämmensi se, että kuvittelimme Pariisin olevan kulinaristien luvattu maa, mutta enimmäkseen siellä tarjottiin patonkia. Ei ollut helppoa löytää hyvää pihviravintolaa, mutta suklaapullaa ja kroisanteja senkin edestä! Ja todella hyvää pitsaa!Aivan hotellin vieressä oli aivan ihana leipomo, josta haimme muutaman kerran aamupalaa ja suuntasimme puistoon piknikille. Ruoka on melkoisen kallista aivan keskustassa ja pahimmillaan maksoimme puolen litran vesipullosta 8,50 €! Kyllä osaavat rahastaa turisteja. Hieman kun käveli syrjempään niin hinnat kohtuullistuivat ja ruoka oli välillä aika halpaakin Suomeen verrattuna. Suurinpiirtein saman sisältöinen aamupala saattoi maksaa mitä tahansa 6 € ja 12 € väliltä.

Tykkäämme Hard Rock Cafen konseptista ja pyrimme käymään joka reissulla siellä syömässä. Tälläkin reissulla suuntasimme metrolla HRC:lle ja söimme siellä koko reissun parhaimmat hamppariateriat! Hinnaltaan se ei ole halvimmasta päästä mutta laatu on ehdottomasti korkeimmasta.

Kuten kaikissa suurkaupungeissa, niin myös Pariisissa metroverkosto on erittäin kattava ja selkeä. Jalkoja säästääksemme matkustimme metrolla joka päivä ainakin yhteen suuntaan. Vaikka välimatkat hotelliltamme olivat lyhyet, niin kilometrejä tuli päivässä niin paljon, että metro oli oiva apu. Taksia emme käyttäneen kertaakaan. Junalla kuljimme lentoaseman välit ja junalla kävimme myös Louvren linnaa ihastelemassa. Taas jos vertaillaan New Yorkin julkisia Pariisiin omiin, niin NYCissä kaikki on hyvin särmää ja selkeää, mutta helposti onnistui Pariisissakin julkisten käyttäminen.

Kaupunki tuntui todella turvalliselle, emmekä nähneet missään mitään rikollista. Ei tullut kertaakaan tunne, että olisi pitänyt tiukentaa otetta laukusta tai että metroon ei olisi uskaltanut mennä. Paljon oli kaikenlaisia katukaupustelijoita ryöstöhinnoin, mutta ei mitään sen pahempaa. Sääliksi kävi kerjäläiset, joilla oli eläinpentuja mukanaan sääliä kerjäämässä, mutta siihen on totuttava, että suurissa kaupungeissa vähäosaisempiakin löytyy.

Vielä olisi yksi tai kaksi postausta Pariisista, sillä tähän ei näköjään mahtunut kovin montaa sanaa nähtävyyksistä :)

2 kommenttia:

  1. Nappivalinta vaikuttaa hotelli sijainteineen olleen! :) Tuo vesipullon hinta on kyllä jotain järkyttävää! Oliko teidän aikaan niitä rannekorujen kaupustelijoita? Niitä, jotka tulivat juttelemaan ja sitovat ranteeseen ystävyyden eleeksi värikkään nauhakorun? Ja sitten rupeavat rahastamaan? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollut rannekeiden myyjiä, mutta joka nurkassa oli selfiekeppien myyjiä :D

      Poista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.