torstai 25. kesäkuuta 2015

Voihan mökkikuume!

Juhannuksena se iski päälle kuin salama kirkkaalta taivaalta! Mökki on saatava. Tai ainakin siitä on kiva unelmoida. Unelmieni mökki olisi meren rannalla, mutta mielummin mantereella kuin saaressa. Ulkovuori olisi mustaa vaakalautaa valkoisilla yksityiskohdilla. Sisältä mökki olisi vaalea höystettynä puun sävyillä. Rannassa olisi pihasauna ja uimalaituri (ja vesijetin laituri). Piha olisi kallioista ja suuret männyt reunustaisivat tonttia. Piha saisi jäädäkin melkoisen jylhäksi, sillä mökillä en haluaisi tehtä puutarhatöitä. Mökillä söisin uusia perunoita ja savustaisin ahvenia. Nauttisin auringosta ja merestä. Kutsuisin ystäviä kylään ja poimisin luonnon kukkia maljakkoon. Mökki ei saisi olla kuin noin tunnin ajomatkan päässä kotoa. Sähköt siellä olisi oltava ja ehkä sisävessakin. Toisaalta oma viehätyksensä olisi peseytyä saunassa ilman juoksevaa vettä. Minulla olisi kukkamekko kun hakisin kaivosta vettä. Aurinko paistaisi aina, paitsi joskus olisi kova myrsky, sillä merellä myrsky näyttää todella upealle. Lokit huutaisivat kivellä ja kalat hyppisivät ranta vedessä. Ehkä vielä joskus :)

Pinterestiin olen keräänyt haavekuvia unelmamökistä, tässä muutama poiminta:

Lisää voit katsella täältä: https://www.pinterest.com/syhinablogi

Onkos siellä mökkikuumetta vai kenties ihan oma unelmamökki?

14 kommenttia:

 1. Meillä ihan sama kuume! Täytyy alkaa lotota oikein olan takaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä näitä kuumeita oikein tulee :D Talo juuri ja juuri valmis, piha ei todellakaan ja vielä pitäisi mökki saada!

   Poista
 2. Voi mökkikuume tosiaan. Unelma omasta mökistä on ollut läsnä jo muutaman vuoden ja joka kesä se vain suurenee. Apua. Mutta näin perheellisenä opiskelijana ei liene budjetin kannalta se ajankohtaisin unelma ;) Mutta onneksi aina saa haaveilla! Aivan ihania pinterest poimintoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omakotitalo ja mökki -yhdistelmä ei muutenkaan kuulosta kaikista parhaimmalta butjettiratkaisulta :D Mutta onneksi haaveilu on ilmaista!

   Poista
 3. Kiva postaus ja kauniisti kirjoitettu! :) ei oo mökkikuumetta, mut jos sellanen unelmatalo ensin :D

  VastaaPoista
 4. Ihania haaveita! Meillä on mökkejä (ei tosin ikiomia), joissa voimme viettää aikaamme, mutta minua vaivaa suurensuuri venekuume. Haluaisin sellaisen paatin, jossa voisi yöpyä ja jossa koko perheemme mahtuisi seilailemaan pitkin vesistöjä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on venekuume (ollut jo pitkään), mutta haluaisin nopean ja ketterän :) Sillä voisin sitten huristella mökillä!

   Poista
 5. Vielä ei itselläni ole mökkikuumetta, vaikka toki välillä haaveilenkin mökkeilystä - siitä, että saa olla omassa rauhassa ja vain ihailla kaunista luontoa <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkeily on kumma laji siinä, että aktiivisinkin yleensä malttaa sielä rauhoittua :)

   Poista
 6. Kielioppikouluun > aiheena yhdyssanat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perustin blogin alunalkaen siksi, että oppisin paremmaksi kirjoittajaksi (ja kuvaajaksi). Sillä tiellä siis ollaan :)

   Poista
 7. No voi herran jestas tuota anonyymin kommenttia, täällä vedet silmissä naurattaa. Täytyy myöntää, että vasta kun luin tekstin uudestaan tuon kommentin jälkeen, pari yhdyssanavirhettä (onkohan tässäkin sanassa virhe, anonyymi voi kertoa) löysin, ekalla kerralla en huomannut mitään :)
  Sun mökkihaaveet kuulostaa ihanalta, itsekin olen ihastunut mustiin puutaloihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin piti lukea teksti toistamiseen jotta löysin yhdys sana virheet, mutta empä alkanut niitä korjaamaan :) En ollut ehkäpä vielä vuosi sitten nähnyt juurikaan mustia taloja ja nyt niitä löytyykin aika paljon kun mustan mökin kuume iski!

   Poista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.