tiistai 16. kesäkuuta 2015

Pihan pinnoittaminen asfaltti-soralla

Tänään muistin viimein napsia muutaman kuvan uudesta etupihan pinnoitteesta. Meille laitettiin rouhittua asfalttia, joka näyttää soralle, paitsi väri on asfaltilta peritty kaunis harmaa (märkänä mustahko). Hinta tälle pinnoitteelle on ehkä yksi kolmas- tai neljäsosa oikean asfaltin hinnasta.Meillä on pihalla ollut tähän asti soraa ja kivituhkaa. Tämän asfalttipitoisen pinnoitteen suurimmat edut ovat soraan nähden ovat:
+ Pinta tiivistyy kovaksi (soraan uppoaa korkkarit, tähän ei)
+ Väri
+ Pysyy rinteessäkin (sora valui ajoluiskalta aina tielle)
+ Tasainen ulkonäkö
+ Ei kulkeudu kenkien mukana autoon taikka kotiin

Tässä kuvassa näkyy hyvin kivituhkan ja asfaltti-soran väriero:

Asfalttiin verrattuna suurin etu on hinta, mutta myös uusiminen ja kunnostaminen on helppoa. Jos asfalttiin tulee halkeama tai monttu, täytyy sen kanssa elää, tai laittaa eriväristä (ja kallista) paikka-ainetta. Jos sora-asfalttiin tulee monttu, niin lapiolla täytettä ja valmis! Asentaminen onnistui myös itse, joten asfaltin tapaan ei tarvitse maksaa työnosuudesta. Sen verran maksoimme työstä, että kone levitti suurimmat kasat ja loput siloittelimme itse. Vuokrasimme täryttimen pariksi päiväksi ja ajelimme sillä pinnan tiiviiksi. Helppoa ja halpaa :)

15 kommenttia:

 1. Terve!

  Mistä kyseistä murskattua asfalttia hommasitte, se kun ei käy mistään ilmi? Hyvältä näyttää. Ei varmaankaan pöllyä juurikaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuotetta kannattaa kysellä oman alueen asfalttifirmoista. Meillä on Kymenlaaksossa mittavat tietyöt, joten vanhaa asfalttia on pitnyt purkaa pois uuden alta. Meillä tietyömaalla oli Lemminkäinen ja tämä "asfalttimme" taitaa olla heidän murskaamaa :) Keksimme tämän tuotteen siitä, kun lähellämme toimivan yrityksen paikoitusalueelle tuli sama pinta!

   Poista
  2. Pöllyää uutena ja kuivana aika lailla, mutta nyt parin sadepäivän jälkeen ei tunnu enää pöllyävän yhtään :)

   Poista
 2. Nonnih, siitä se piha hioutuu! :) Iso peukku erityisesti tuolle värille, tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mitä enemmän tuota olen ehtinyt katsella, sen tyytyväisempi olen väriin <3

   Poista
 3. Meillä isäntä innostui tästä kun kerroin ja näytin täältä. Toivottavasti saadaan meidänkin pihalle :)

  VastaaPoista
 4. Hei! Mistä hommasitte tätä murskattua asfalttia? Näyttää hyvältä ja kiinnostaisi kovasti saada omalle pihalle, mutta googlestakaan ei ole apua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että tätä ei saa muuta kuin silloin kun tietyömaalta joudutaan purkamaan vanha asfaltti pois. Kannattaa siis soitella oman alueen asfalttiurakoitsijoille :)

   Poista
 5. Hyvältähän tuo näyttää! Varmaan ulkonäkö riippuvaista siitä mistä on rouhittu, ja kuinka hienoksi rouhittu. Jouduitteko maksamaan ihan tuotteesta? Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähellä olevan yrityksen parkkipaikalla on "rouheampaa" joten on hieman erinäköistä. Värin pitäisi kuitenkin olla suhteellisen samaa aina, sillä ajan kanssa asfaltti vaalenee tuommoiseksi vaalean harmaaksi. Maksoimme tuotteesta ja sen kuljetuksesta.

   Poista
 6. Onko piha pysynyt kunnossa? Miten noi rikkaruohot, tunkevatko läpi pinnoitteesta?

  VastaaPoista
 7. Ihan suhtsiistinä on pysynyt. Reunoilta puskee rikkaa kun siellä ei kävellä/ajeta autolla.

  VastaaPoista
 8. Ilmeisesti tätä rouhittua asfalttia ei toimita muutkuin lemminkäinen? Se on ymmärtääkseni ongelma jätettä varsinkin jos on vanhaa tietä joka sisältää päästöjä ja muita myrkkyjä... kyseistä ainetta ei suositella pihoihin eikä sitä käytetä uuden massan sekoitukseenkaan kuin tietty prosentti määrä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä muista toimittajista. Meillä on ollut hyvä tuote, kun pysyy rinteessä paikoillaan, josta pelkkä sora aina valui pois.

   Poista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.