tiistai 10. maaliskuuta 2015

Sivupihan suunnittelua

Välillä ulkona on näyttänyt jo todella keväiselle ja se jos mikä on saanut minut upputumaan taas pihan suunnitteluun. Uuden talon pihassa riittää puuhaa vielä monta vuotta talon valmistumisenkin jälkeen. Onneksi takapiha näyttää jo hieman enemmän pihalle kuin pelkälle tontille, mutta kodinhoitohuoneen puoleiselle pitkälle sivulle jäävä piha-alue on vielä täysin tekemättä. Pihakaistale jää meidän ja naapuritalon väliin, eikä sinne juuri koskaan paista aurinko. Nurmikko siellä tuskin menestyy vaan todennäköisesti alkaisi pian sammaloitumaan. Pitäisi keksiä jotakin muuta. Alue on noin neljä metriä leveä ja ainakin 15 metriä pitkä. Sinne pitäisi saada ainakin jonkinlainen kulkukäytävä laatoista tai terassilaudasta, mutta sen lisäksi pitäisi keksiä jotain vihreää.

Onneksi on Pinterest, jonne olenkin kerännyt hurjan määrän inspiraatiokuvia sekä ulos että sisään. Tällaiset inspiskuvat poimin sivupihaa silmällä pitäen:

Lisää inspiraatiota löytyy Syhinän Pinterestistä ››

Sormet jo kovasti syyhyävät päästä pihahommiin, mutta toisaalta on kivaa nyt kaikessa rauhassa ideoida ja sitten valmiin suunnitelman pohjalta lähteä toteuttamaan. Ollaankos sillä puolen ruutua jo pihasuunnitteluiden kimpussa?

4 kommenttia:

 1. Täällä olis kans kovasti pihahommia tiedossa. Taidanpa käydä sun pinterestistä hakemassa ideoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta on jo kaikki lumet sulaneet, joten kauan ei enää tarvitse odottaa :)

   Poista
 2. Meillä on "uuden" kotimme pihassa juuri tuollainen samanlainen kapea ja pitkä varjoisa kaistale talon ja naapuritontin välissä. Kävinkin jo kurkkaamassa tuolla sinun Pinterestissä ja hyvin samankaltaisia suunnitelmia on ylhäällä itsellänikin. Kaikki olisi tarkoitus tehdä hyvin hyvin pienellä budjetilla. Tulevana kesänä ei taida piha juurikaan edetä nykyisestä, mutta jos sitten vuoden päästä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuden kodin pihassa kyllä riittää hommaa ja rahan menoa todella paljon. Mutta kivahan pihalla on hääriä, ei sen heti tarvitse valmistuakaan :)

   Poista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.