sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Sienisalaatti

Tykkäämme kerätä ja syödä sieniä mieheni kanssa. Tällä hetkellä metsät ovat pullollaan ainakin kangasrouskuja. Olemme keränneet niitä jo mahtisaaliin! Myös mustavahakkaista ja lampaankäävistä olemme päässeet nauttimaan. Suppilovahverot ovat suurin herkkumme, mutta niitä emme ole vielä löytäneet.

Ehdoton lempparini on sienisalaatti! Yleensä valmistan sitä suolasienistä, mutta tuoreista onnistuu yhtälailla. Putsasin ja keitin sienet pariin kertaan ja laitoin yöksi jääkaappiin suolaliemeen. Sitten sienet ja sipuli pieneksi pilkkeeksi ja kaikki ainekset sekaisin. Aivan parasta ruisleivän päällä.

Pidätkö sinä sienistä? Mikä on paras sieni-herkku?

4 kommenttia:

 1. Sienimetsässä käynti on ihan mun suosikkipuuhia, jotain tosi rentouttavaa ja samalla jännittävää (löytyykö saalista) siinä on: ) Voissa paistetut kantarellit on suosikki, suppilot samalla tapaa. Ei ne toki huonoja ole kastikkeissakaan, tattipastakin maistuu ja todellakin tuo sienisalaatti myös! Sienifani: )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sienestäminen on kyllä hauskempaa kuin lenkkeily! Tattipastaa en olekaan koskaan tehnyt, pitääkin pikimmiten kokeilla :)

   Poista
 2. Sienikeitto ehdottomasti. Vatsa vaan kestää aina pienen määrän kerrallaan, mutta se on niin hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerman ja sipulin yhdistelmä (jota sieniruuissa usein on) on kyllä raju yhdistelmä vatsalle, mutta oivoi niin hyvää! Suppiskeitto on yksi ehdoton lempparini, meillä päin vain ei ole vielä tänä vuonna ollut suppiksia.

   Poista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.