sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Puupintojen käsittelyä

Halusin etupihan puuterassin ja -portaat harmahtavan sävyisiksi. Alun perin teimme ne ruskeasta painekyllästetystä terassilaudasta, mutta minusta väri ei sopinut taloon kovin hyvin. Olen nyt melkein kokonaan saanut käsiteltyä puupinnat ja sävyvalintakin osui nappiin:


Väri ennen:

Öljynä käytin Valtti puuöljy Akvaa ja sävy on 5080 Vasa.(kuva: www.tikkurila.fi)

Tuote oli miellyttävää käsitellä, sillä Akva on vesiliukoinen, eikä haise pahalle. Rautakaupan myyjä kertoi, että vesiohenteiset tuotteet ovat muutenkin "vanhoja kunnon liuotinohenteisia" parempia, sillä niissä on enemmän oikeaa öljyä, eikä tuotetta ole samalla tavalla laimennettu liuottimella.
Vasemmalla yhden kerran käsitelty, oikealla käsittelemätön painekyllästetty.

Sävyvaihtoehtoja oli todella paljon, mutta minusta onnistuin valitsemaan oikein sopivan talon sekä sokkelin väreihin sopivan. Vaalealla pinnalla ei myöskään näy hiekka ja siitepöly niin hyvin kuin tummalla! Aika tyhmää hommaa tuo sutiminen, mutta lopputulos on onnistunut.

4 kommenttia:

 1. Näyttää ihanan viimeistellyltä. <3 MInäkin olen funtsinut, että tänä kesänä voisi värjäillä terasseja... Mutta se projekti taitaa venyä loppukesään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin miten paljon koko etupihan ilme muuttui uuden värin myötä :)

   Poista
 2. Kaunis lopputulos! Meillä on etupihan terassi käsiltelty ruskeaksi ja nyt haluaisin sen tummanharmaaksi, jopa mustaksi. Kova homma edessä.

  Kävimme yksi päivä hakemassa lautaa takaterassin portaisiin ja myyjä oletti heti että ruskeaksi kyllästettyä lautaa haluaisimme. Ihmetteli kun halusinkin vihreää :D Takapihalla on tosiaan vihreästä laudasta tehty terassi ja minusta pinta harmaantuu kauniisti.

  VastaaPoista
 3. Minäkin mietin ensin tumman harmaata, mutta päädyin vaaleaan puhtaana pitoa ajatellen. Tumma olisi ollut todella kaunis! Vihreääkin lautaa kannattaa käsitellä jollakin sävytetyllä puuöljyllä, sillä pelkässä öljyssä ei ole uv-suojaa, se on siinä väriaineessa. Meidänkin olisi siis kannattanut ottaa vihreää hinnan vuoksi, koska öljyllä sen värin olisi saanut yhtälailla harmaaksi.

  VastaaPoista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.