tiistai 13. toukokuuta 2014

Pensasaita

Täällä on satanut melkein tauotta, tänäänkin on oikein supersadepäivä. Viikonloppuna sain kuitenkin istutettua kymmenisen metriä pensasaitaa.

Tilasin marja-aronian aitataimia viherpeukalot.fi-verkkokaupasta. Yhdessä pakkauksessa oli 12 taimea, tilasin meille kaksi pakkausta. Yllätyin, miten pikkuriikkisiä taimet olivat ja koska muutama taimi jäi yli, niin yhdistelin niitä saadakseni isompia alkuja.

Istutin taimet puolen metrin välein, haaveena tiivis ja tasainen aita. Pensasaitaa ei niinkään tarvita näkösuojaksi vaan rajaamaan pihaa, mutta tämä pensas kasvaa melko korkeaksi ja tiiviiksi, joten näkösuojaakin se antaa mukavasti. Laitoin suodatinkankaan pensaiden alustaa siistimään, jotta ei tarvitse koko ajan olla nyppimässä rikkaruohoja, kun pensaat ovat pieniä. Taimien kasvaessa suodatinkankaan voi ottaa pois.

Viherpeukalot kertovat marja-aroniasta näin:
Koristeellinen monikäyttöpensas, joka soveltuu mainiosti vapaasti kasvavaksi aidanteeksi tai leikatuksi pensasaidaksi. Kaunis valkoinen kukinta. Sinimustat marjat kypsyvät syyskuussa. Uskomattoman punainen syysväritys.
Toimituskorkeus: 25–35 cm
Kukinta: kesäkuu
Kasvukorkeus: 150–300 cm
Kasvupaikka: aurinkoinen, puolivarjoinen
Vyöhykkeille: I–V

Pihan reuna näytti ennen tältä:

Pensasaita siistii pihan reunan ja piilottaa sekavan ryteikön, joka on kaupungin maata.


Sadepäivän jatkoja kaikille. Toivottavasti saadaan pian aurinkoakin!

2 kommenttia:

  1. Kyllä nämä vaan kummasti tuo ryhtiä pihan ilmeeseen! :) Äkkiseltään katsottuna näyttää, että teille ovat lähettäneet himppusen korkeammat taimet kuin meille. ;)

    VastaaPoista
  2. Yllättävän iso vaikutus tosiaan koko pihaan! Ekasta kuvasta kun tiirailee oikean puolimmaista pensasta niin voit huomata pensaiden koon ja laadun, noin 10 cm taimia oli joukossa useita. Mutta kyllä ne siitä kasvavat :)

    VastaaPoista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.