lauantai 9. marraskuuta 2013

Suklaaherkku

Mies tekee meillä useimmiten ruuan ja joskus hän innostuu leipomaankin. Hän yllätti minut vuosia sitten leipomalla suklaapalloja ja ihastuin niihin täysin! Sen jälkeen pyysin häntä leipomaan niitä juhliin ja illanistujaisiin ja kaikki ovat ihastuksissaan näistä oudoista super-makeista palleroista. Sisareni ovat täysin hullaantuneita tähän herkkuun ja reilu viikko sitten järjestämäämme ensi-iltaan näitä oli taas leivottava.Leipomisen lisäksi mieheni harrastaa video-editointia (editointia oikeasti josta maistiaisia kissavideo-postauksessa ja leipomista vain näiden suklaapalleroiden osalta). Hän teki perheelleni yllätykseksi kesäisen lyhytelokuvan, joka on kuvattu mökillämme kun koko ydinperhe oli paikalla (vanhempien lisäksi kahdeksan lasta (8–39 v) ja neljällä miehet mukana, unohtamatta kissaa ja kahta koiraa). Järjestimme tälle elokuvalle siis ensi-illan, jossa näitä pallukoita tarjoiltiin kuohuvan ja muun pikku-naposteltavan ohessa. Olisi syntiä olla jakamatta näin täydellisen herkun ohjetta koko maailmalle ja pallerot aloittavat maailman valloittamisen täältä blogista:

100 g voita
2 kahvikupillista kauraryynejä
1–2 rl kaakaota
1 kahvikupillinen tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Kaikki ainekset möyhennetään käsin ja muotoillaan palleroiksi. Pallerot laitetaan muutamaksi tunniksi pakastimeen tekeytymään. Tällaisen ohjeen sain mieheltäni blogia varten ja piti hieman tarkennella kun määrät ovat aika abstrakteja. Kahvikuppi meillä on Iittalan Teema-sarjan isompi "teemuki". Kaakaojauhetta (Van Houten) oman mielen mukaan, taikinaa kannattaa maistaa kun ainekset on sekoitettu ja lisätä jauhetta tarvittaessa. Näistä ei voi tulla kuin hyvälle tuulelle, täydellinen syysmasennuksen karkoittaja!

Makeaa viikonlppua!

2 kommenttia:

  1. Meki on noita suklaapalleroita tehty, vähän erilaisella reseptillä vaan :) sekaan laitettiin kookoshiutaleitakin . Hyviä ovat!

    VastaaPoista
  2. Nam, kookoshiutaleet! Täytyykin kokeilla seuraavaksi lisätä niitä :)

    VastaaPoista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.