tiistai 5. marraskuuta 2013

Robotti-imuri arvostelu

Heinäkuussa Syhinään muutti robotti-imuri, ja se on ollut ihan huippu-hyvä hankinta! En halua edes ajatella minkälaisessa pölypesässä siihen asti olimme asuneet. Meillä on aina imuroitu ahkerasti, useita kertoja viikossa ja kissojen hiekkalaatikon ympäristö lähes joka päivä. Ja vaikka edelleen imuroimme tavallisella imurilla usein, niin robotti on ollut korvaamaton lisä. Aina se löytää säiliöllisen pölyä ja likaa, vaikka juuri olisi imuroitu! Yök!! Robotti mahtuu jokaisen lipaston alle ja jaksaa nyyrätä kaikissa nurkissa kauan. Hyvä esimerkki oli synttäreiltäni, kun edellisenä päivänä imuroin ja moppasin koko talon, seuraavana aamuna leipomisen jälkeen imuroin vielä uudestaan ja sitten laitoin robotin töihin ja vielä se sai säiliöllisen pölyä kasaan. Ne kaikki robotin pölyt ovat ennen jääneet tänne kotiin oleilemaan. Yök vieä kerran!

Robotti-imuri on merkiltään Neato XV-14 ja sen hinta pyörii 400 euron tuntumilla, mutta on ehdottomasti joka pennin arvoinen. Neaton loistava ominaisuus on skanneri, jolla se tarkastelee koko huoneen ennen aloittamista. Se panee muistiin seinät ja huonekalut ja suunnittelee reitin sen mukaan. Jos imurin akku loppuu ja se käy itsensä latamassa, niin skannauksen johdosta se palaa siihen kohtaan johon jäikin, eli aina tulee imuroitua jokainen kohta huoneesta. Neato etenee myös systemaattisesti, jota kaikki robotit eivät osaa. Matosta näkee hauskasti imurin särmät jäljet, kun se kultee sen tasaisesti edes takaisin. Karvalankamatotkaan eivät pahemmin imuria häiritse vaan se hoitelee ne siinä missä muutkin.


Joskus imuri jää johonkin jumiin, mutta ne kerrat ovat harvassa. Kerran kotiin tultuamme löysimme Neato-raukan tälläisestä pinteestä:

Tuollaisia tilanteita on erittäin helppo välttää, nyt oli jäänyt tietokoneen laturin johto seinään, mutta kovin tyypillistä se ei ole. Toinen jumitus, mihin robotti on joutunut on ollut baaritasomme, imuri on mönkinyt tuolin jalkojen ja tason väliin ja huuteli sieltä apua.

Imuri pitää melko kovaa ääntä, niin kuin imurit yleensäkin pitävät. Ei tosiaan voi telkkaria katsellessa pitää päällä. Tyypillisesti jätämme imurin töihin kun itse lähdemme pois kotoa. Talomme noin 160 neliötä ottavat imurilta aikaa useamman tunnin, koska latauksia tulee ainakin kaksi noihin neliöihin, mutta työpäivän aikana imuri hoitaa hommansa mallikkaasti.


Tilaa imuri ei paljon vie, latausasema on pieni. Meillä imuri asuu saunan pukuhuoneen nurkassa, koska kissojen hiekkalaatikko on viereisessä huoneessa. Usein laitamme oven kiinni ja imuri saa imuroida hiekat pois pukuhuoneesta ja työhuoneesta, siihen ei mene varttia kauempaa ja taas on puhtaampaa. Robotin ansiosta kissanhiekka ei kulkeudu enää muualle taloon.

Tämä ei ollut maksettu mainos, vaan halusin jakaa teille tämän arkea helpottavan tiedon. Suosittelen ehdottomasti kaikille ja varsinkin pölyallergikoille. Kiteytettynä robotti on paljon tarkempi kuin ihminen!Ja onhan se aika sympaattinenkin kun se tuolla kissojen kanssa möyrii :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.