5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
4 dl kaurahiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
50 g voita sulatettuna
6–7 dl rouheisia sämpyläjauhoja
- Mittaa kaurahiutaleet, siemenet, sokeri, suola, kuivahiiva ja 1 dl jauhoja kulhoon.
- Lisää 42 asteinen vesi sekoittaen.
- Sekoita tasaiseksi.
- Lisää voisula sekä jauhot vähitellen koko ajan sekoittaen.
- Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi (reilu puoli tuntia) liinalla peitettynä.
- Leivo taikinasta jauhotetulla leivinpöydällä sämpylöitä, laita pellille kohoamaan noin puoleksi tunniksi liinan alle.
- Voitele kylmällä vedellä ja ripottele siemeniä päälle.
- Paista 225 asteessa, n.10–15 minuuttia.
Tästä annoksesta tuli 15 isohkoa sämpylää. (Vaikka en malttanutkaan kohottaa ihan noin kauan kun ohjeessa.)
Huomenna kokoonnumme ystävälleni Helsinkiin seitsemän naisen voimalla viettämään meille jo perinteeksi muodostuneita piparibileitä! Ohjelmassa siis pipareiden leipomista ja kylkeen torttuja, klögiä ja muita herkkuja.
Herkullista viikonloppua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.