tiistai 20. elokuuta 2013

Uusi vanha laatikko

Kaupunkiimme avattiin uusi ihana kahvila, jossa yhdelle seinälle on tehty hylly vanhoja puulaatikoita pinoamalla. Ihastuin rakennelmaan heti kun sen näin! Miten hienolle näytti kiiltävät viinipullot vanhaa puupintaa vasten!

Ei auttanut kuin aloittaa sopivien laatikoiden metsästys meillekin, koska sillä hetkellä halusin terassille saman tyylisen säilytysrakennelman. Monesta paikasta laatikoita löytyikin, oikeasti vanhojakin olivat, mutta hinta oli kohtuuton. Tarvitsen niitä viitisen kappaletta ja edullisimmat laatikot löytyivät Hong Kongista 30 € kappalehintaan. Hinta pudotti minut hetkeksi maan kamaralle ja piti keksiä jotakin muuta.Pihan nurkassa lojuu edelleen rakennusajalta kaikenlaista turhaa roinaa ja päätin hyödyntää niitä ja rakentaa laatikot itse. Niiltä osin kun puu ei näyttänyt tarpeeksi vanhalle ja raihnaiselle, niin hakkasin sitä sorkkaraudalla soraa vasten.Irroitin vanhoista kuormalavoista lautoja ja jos eivät irronneet kunnialla, niin sen parempi. Vain pari lautaa lähti ehjänä irti, mutta hajonneetkin laudat hyödynsin laatikkoon. Naulasin laatikon kasaan ja vanhasta harmaantuneesta vanerista tuli oikein hyvä pohja.Kesken työn saimme vieraita, joten sain valmiiksi vasta yhden laatikon. Pitää jatkaa urakkaa joku toinen ilta. Laatikko onnistui yli odotusten ja ilme on juuri niin kämänen kuin halusinkin.


Tämä laatikko on kooltaa noin 30 x 60 cm ja ajattelin rakentaa neljä vähän pienempää. Pienin olisi ehkä noin 30 x 30 cm. Uutta rakennus-inspiraatiota odotellessa tämä ensimmäinen pitää tavaroita kasassa väliaikaisen diy-hyllyn päällä. Hylly on rakennettu kahdesta harkosta jonka päällä on diy-pöydästä ylijääneitä kansilautoja.

4 kommenttia:

 1. Vautsi, miten näppärä nainen! Ja hieno lopputulos. Minäkin tykkäisin säilyttää tuollaisessa vaikka kierrätykseen meneviä lehtiä :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Näppärästi syntyi tuo look, mutta jos olisi tavoitteena ollut jämpti lopputulos, niin en ehkä olisikaan ollut kovin näppärä. =D
  (Täytyy tunnustaa, että mies auttoi lautojen mittaan sahaamisessa, kun minä en saa koskea sirkkeliin ja käsisaha oli jossain)

  VastaaPoista
 3. Hehee... Kiitos ideasta 😊 Taidanpa säästää muutaman lavan itsekin vastaavaan DIY projektiin! Hienoja!

  VastaaPoista
 4. Jätä lavat mahdollisuuksien mukaan sään armoille niin tulee hienoja :)

  VastaaPoista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.