sunnuntai 25. elokuuta 2013

Takapihan istutukset

Viikonloppuna olemme tehneet takapihan kulmaan istutusaluetta. Anopin pihalla oli odottamassa kasveja, joista osa oli napattu mukaan vanhan talomme pihalta ja osa anopilta ylimääräisiä. Saimme myös miehen mittaisen Hevoskastanjan, joka on appivanhempien kastanjasta itse kylväytynyt ja kasvanut monta vuotta pihan perällä. Vastaavan kokoinen taimi kaupassa maksaa noin 70 €.


Auto meinasi käydä pieneksi kun kuskasimme valtavan määrän kasveja, mutta kun kaikki oli istutettu niin ainakin puolet tarvitaan vielä lisää. Nyt istutimme Koivuangervoa, Jaloangervoa, Päivänliljoja, Ruusukvitteniä, Pioneita, Tarha-alpia, Väriminttua, Esikkoa ja Tuijia. Tulppaanin ja Narsissin sipuleitakin olen jo ostanut, mutta en vielä arvannut istuttaa niitä.


Vielä on tarkoitus rajata istutusalue nurmikosta kestopuu-aidalla. Hevoskastanja tarvitsee myös tukikepit ja multaa pitäisi kärrätä vähän lisää. Tämän päivän osalta loppui kunto ja täytyy jatkaa ensi viikolla. Nyt vielä raahaudun kerran kastelemaan koko alueen.


kk

2 kommenttia:

  1. Voih, tuota samaa hommaa pitäisi jaksaa meidänkin tehdä! Jotakin ollaan istuteltu, mutta hieman on sormi suussa -olo. Kun ei tiedä mitä pihalle haluaisi ja mikä olisi hyvä! Ehkä tässä reipastuu ennen syysistutuskauden loppumista! ;)

    VastaaPoista
  2. Onhan siinä aina kova urakka, mutta kyllä se keväällä sitten palkitsee. Sipulikukat ovat takuuvarmoja ilahduttajia :) Kävin juuri kastelemassa eilisiä istutuksia ja näyttää siltä että Suklaakirsikka on kuollut päivän aikana :(

    VastaaPoista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.