lauantai 27. helmikuuta 2016

Valehteleva kamera

Varmasti jokainen sisustusbloggaaja tietää tunteen, kun silmä näkee kodin aivan eri tavalla kuin kamera. Lempinäkymä kodissamme on se, kun astun tuulikaapista aulaan ja näen yhdellä silmäyksellä keittiön, olohuoneen, käytävän ja aina saunan pukuhuoneeseen ja työhuoneeseen asti. Mutta kamera näkee saman näkymän aivan erilailla. Tämän paremaan kuvaan ei meidän kalustollamme pysty.


Oma silmä näkee perimmäiseen työhuoneen nurkkaan vielä ihan tarkasti, mutta kamera väittää, että sinne on pitkä matka. Laajimmillaankin objektiivi on sitä mieltä, että keittiö ja käytävä eivät kuulu samaan kuvaan, minä väitän toista. Olen miettinyt, millä voisin välittää blogissa juuri sen näkymän, jonka itse näen, ehkä täytyy tehdä video tai yrittää ottaa jonkunlainen panoraamakuva.

Tyypillisesti tämän laajuinen kuva riittää, joten tämän ongelman takia ei viitsisi investoida uuteen objektiiviin. Paitsi olisihan se loistava tekosyy ostaa lisää kameran osia :D

14 kommenttia:

 1. Justiin kuule kirosin samaa asiaa, kun pitkästä aikaa julkaisin "laajempia" kuvia olohuoneestamme. Minäkään en valitettavasti saa ikuistettua kameran linssin läpi sitä tunnelmaa, mitä kotimme oikeasti huokuu. Täytyy varmaankin aloittaa säästäminen laajakulmaobjektiiviin... Ja opetella kuvaamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuisi hupsulle ostaa laajakulmaobjektiivi, kun nykyinen on jo melkein. Mutta melkeinhän ei koskaan riitä :D

   Poista
 2. Mielestäni kuvan näkymä on oikein kaunis! <3 Ymmärrän kuitenkin ongelman ja itse tuskastelen samaa. Kamera litistää kuvat ja kuvaan ei millään mahdu kaikki sama mitä silmä näkee. Laajakulmaisempi objektiivi haaveissa siis täälläkin. Ja tietty sitä kuvaus- ja sommittelutaitoa myös.

  //Kaisa J - Koti-ikävä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eihän meillä taidoissa mitään parantamisen varaa ole, vain kalustossa ;)

   Poista
 3. Samma här, siksi mulla on erikseen ne "oikeat" kodin lempinurkat ja ne valokuvaukselliset nurkat...:D Olen miettinyt, että jos olisi sellainen loft niin siinä varmaan löytyisi aina hyvä kuvakulma kaikkeen!

  VastaaPoista
 4. Yep: et ole ainoa! Mäkin haluisin laajempia ja parempia kuvia kodistamme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaisen bloggaajan postiluukusta pitäisi kilahtaa täydellinen laajisobjektiivi :)

   Poista
 5. Minulla taas valokuvaajana on niin paljon matkaa edessä, että en tahdo saada värejä toistumaan oikein kuvissa. Monesti silmään näyttää esim. olohuone hyvinkin valkoiselta ja valoiselta ja kuvissa vastaan tuijottaa harmaus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli sama ongelma vanhan kameran kanssa, piti hirmuisesti jälkikäsitellä kuvia. Paremmassa kamerassa tämä ongelma häipyi!

   Poista
 6. Ihana koti! Katoin myös uusimman postauksesi kuvat kodistasi, mut tää on jotenkin tosi kaunis kuva! Ihania pintamateriaaleja kalusteita :)

  VastaaPoista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.