keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Sängynpäädyn rakentaminen

Olen saanut postaustoiveita sängynpäädystä ja kuinka toteutimme sen, joten tässäpä rakennusohjeita, olkaa hyvät!

(Sängyn leveys 180 cm)

Sängynpäädyn mitat ovat:
leveys: 175 cm
korkeus: 115 cm
syvyys: 12 cm

(Sängyn leveys 160 cm)

Pääty on rakennettu 18 mm paksuisesta havuvanerista, palat on sahautettu puutavaraliikkeessä. Palat on ruuvattu toisiinsa pienillä ruuveilla ja välissä on myös puuliimaa. Pinnat on ylitasoitettu varastosta löytyneellä seinäpakkelilla. Ylitasoitus häivytti vanerin pintakuvion, joka tosin on aika kaunis maalinkin alla, mutta halusin sileän ja kiiltävän sängynpäädyn. Maalina on Helmi kalustemaali puolikiiltävänä sävyttämättömänä.

Hyvin simppeli rakenne siis. Palojen kiinnittäminen toisiinsa onnistuisi kaiketi myös kulmaraudoilla, mutta tässä meidän omassa ei niitä käytetty. Pääty on kiilattu sängyn ja seinän väliin, eikä se ole millään kiinnitetty. Hyvin pysyy, ei kaadu eikä ole vinossa, mutta vähän kolisee. Kolina häviäisi, jos päädyn kiinnittäisi seinään.

Sängynpääty on suunniteltu omaan 160 leveään sänkyymme, mutta päädyimme siirtämään sen kuitenkin vierashuoneeseen (kolinan takia). Vierassänky on 180 leveä ja pääty on ihan himpun verran liian kapea, mutta menettelee. Ehkä siirrämme päädyn joskus taas omaan sänkyymme :)

4 kommenttia:

 1. Kaunis ja simppeli sängynpääty. :) Meillä oli muuten tuota samaa kolinaongelmaa uudessa kodissa sängynpäädyn kanssa. Se myös ikäänkuin nitisi hengityksen tahdissa. Oli muuten superärsyttävää, kun yritti saada unta ja sängynpäädystä kuului tasainen nitinä. Vanhassa kodissa sitä ongelmaa ei ollut, en tiedä mistä johtui. Laitoimme sitten sängynpäädyn ja seinän väliin kalusteiden jalkoihin tarkoitettuja huopatassuja ja ongelma katosi.

  //Kaisa J - Koti-ikävä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieskin ehdotti huopatassuja ja minä vähän törpääsin idean, että ei voi toimia :D Mutta ehkä siis pitää kokeilla!

   Poista
 2. Kiinnostaisi tietää tarkemmin, että minkälaisissa tilanteissa se sitten kolisee, ja onko tilanteissa useampi ihminen samaan aikaan liikkeessä sängyllä?

  VastaaPoista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.