keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Pellavapussilakanat

Viipurin reissulla ostin Kauppahallista pellavapussilakanat. Tuntuvat hyvin laadukkailta, mutta hinta oli kolmasosan edullisempi Suomen hinnoista. Väri- ja kokovaihtoehtoja oli paljon, itse päädyin pellavanvärisiin. Tykkään!


Olemme nukkuneet näissä nyt muutaman yön ja lakanat tuntuvat paksuille ja lämpimille. Rakastamiini puuvillasatiinilakanoihin verrattuna pellava on todella kovaa ja karheaa. Pehmeneeköhän se todella käytössä, kuten monesta paikasta olen lukenut? Tarkoittaako se vuosien nukkumista korpuissa?Pesin pussilakanat kuudessakympissä ja ravisteln ne märkänä jonka jälkeen laitoin kuivumaan. En siis laittanut niitä kuivausrumpuun. Lakanat kuivuivat yllättävän suoriksi, en ole mankeloinut tai silittänyt niitä näihin kuviin. Ostaessa ne olivat reilun kokoiset, mutta kutistuivat pesussa oikeisiin mittoihin.

Plussaa ehdottomasti ulkonäöstä, mutta vähän miinusta ihotuntumasta.

17 kommenttia:

 1. Kauniit lakanat! Itse olen arastellut pellavaisten lakanoiden ostoa juuri tuon kuvittelemani karheuden vuoksi.

  Itse vaan olen jostain lukenut, että pellavalakanoille nimenomaan suositellaan rumpukuivausta, jotta pellava pysyisi pehmeänä. Eli kokeilepa pyörittää ne rummussa, jospa pehmenisivät siitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Laitan kuivuriin ne seuraavassa pesussa. Saa nähdä kuinka kurttuisina tulevat ulos :D

   Poista
 2. Voi vitsit! Tarttis päästä siis Viipuriin :D Just itsekin intoilin blogissani pellavaisista petivaatteista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä kyllä on valinnan varaa eikä hinta huimaa päätä :)

   Poista
 3. Itse en enää muita käytäkään kuin pellavaisia tyynyliinoja ja pussilakanoita - ja nimenomaan ihotuntuman takia. Perin äidiltäni hänen itse kutomansa pyyheliinat, niissä oli vielä jäljellä "tikkuja". Muutaman pesukerran jälkeen niistä tuli loistavat pyyheliinat. Senkun painaa ihoa vasten ja kuivaa tulee. Ei pellavan voittanutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monelta olen kuullut samaa, että pellavatekstiilit ovat parasta mitä on :) Saa nähdä ihasunko itse yhtä kovin.

   Poista
 4. Minulla on vielä pellavalakana-alue valtaamatta, mutta mielenkiinnolla seuraan näiden pehmentymisprosessia! :)

  VastaaPoista
 5. Tosi kauniit! Mulla on yhden H&M:n pellavalakanat ja ovat kyllä tosi ihanat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että nämä vähän pehmenevät, ulkonäöllisesti tykkään kyllä kovin :)

   Poista
 6. Näyttävät laadukkailta ja hyvältä! Noissa pelkavalakanoissakin on eroja, muistan kun kävin Ikean lakanoita hypistelemässä ja ne oli kauheen karheat. Omani on House merkin ja tykkään kovasti, vaikka aluksi pölysivät paljon. Lähteekö noista pölyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä eivät ole pölynneet yhtään. En tiennytkään, että sellaista saattaa esiintyä pellavatekstiileissä.

   Poista
 7. Mulla on henkkamaukan pellavat ja ne on superpehmeät.esim.ikean oli ihan peltiä noihin verrattuna.
  Kuivurissa kuivaus ehdottomasti,tulee ihanan ryppyiset:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan se siis olla, että nämä Viipurin tuliaiset ovat karheammat laatuaan. Kokeilen kyllä kuivausrumpua seuraavassa pesussa :)

   Poista
 8. Pellavasta materiaalina löytyy tietoa esim. täältä: http://bluefields.fi/fi/sivu/materiaalit. Pellavan kohdalla on myös linkki Remodelista-blogiin, jossa kehotetaan kuivaamaan lakanat narulla jos mahdollista. Ja kuivausrummussa pitäisi ainakin välttää kovassa kuumuudessa kuivaamista, jos haluaa että lakanat kestävät pitkään. Pellavassahan on aika pitkät ja jäykät kuidut, jotka tavallaan murtuvat kuivausrummussa.

  VastaaPoista
 9. Tietoa pellavasta materiaalina löytyy esim. täältä: http://bluefields.fi/fi/sivu/materiaalit. Pellavan kohdalla on linkki Remodelistan blogiin, jossa suositellaan kuivaamaan lakanat narulla. Kuivausrummussa ei ainakaan pitäisi käyttää korkeaa lämpötilaa, ja lakanat kannattaa ottaa pois ennen kuin ne ovat aivan kuivat. Pellavassa on melko jäykät ja pitkät kuidut, jotka tavallaan murtuvat kuivausrummussa.

  VastaaPoista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.