keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Penkki haaveissa

Olen ajatellut siirtää Everyday Designin Tampere-vaunun keittiön ikkunan eteen. Haluaisin keittiöön yrttejä kasvamaan, mutta en kuitenkaan halua antaa niille tasolta tilaa. Nytpä siis pitää keksiä vinon saarekkeen eteen jotain muuta. Vaunu on muuten alun alkaenkin tilattu keittiön ikkunan eteen, mutta se ei ikinä sinne päätynyt. Ikkunan eteen ei mikään massiivinen kaluste sovi, vaan tuo vaunu olisi siihen täydellinen.


Pohdittuani uutta kalustetta saarekkeen eteen, päätin haluta siihen penkin tai pitkän ja kapean sivupöydän. Sen ei tarvitse kuitenkaan olla kovin korkea. Luulin, että senkus haen Ikeasta sopivan ja simppelin, mutta eipäs tietänkään! Maailmastahan löytyy vaikka millä mitalla kivoja ja sopivia kalusteita tuohon. Kokosin tähän kolme suosikkiani, jotka pääsivät listalle jokainen eri syystä.


(kuvat: Ikea / Finnish Design Shop / Habitat)

Ensimmäisenä on Ikean kivoin vaihtoehto, kumipuinen Nordby. Se päätyi listalle, koska menin ensimmäisenä katsomaan Ikean sivuja.
Leveys: 125 cm
Syvyys: 35 cm
Korkeus: 45 cm
89 €

Keskimmäinen on Artekin iki-ihana Aalto ritiläpenkki koivuisena. Se on listalla siksi, että se oli ainoa tämän tyylinen kaluste, joka tuli mieleeni ilman nettisurffausta.
Leveys 112,5 cm
Syvyys 40 cm
Korkeus 44 cm
485 €

Kolmas löytyi sattumalta Habitatin nettisivulta ihan muuta siellä katsellessani. Kilo-sivupöytä on Massiivitammea ja epoksilakattua terästä.
Leveys 84
Syvyys 42
Korkeus 35 cm
75 €

Artekin Aalto olisi ihana, mutta en voi sitä tosissani edes harkita kovan hinnan vuoksi. Ikean Nordby on tukevan näköinen ja sitä voisi tarpeen tullen käyttää myös istumiseen. Kuitenkin ulkonäöllisesti eniten miellyttää tuo Habitatin Kilo! Siinä on hieman puuta ja kansi on saman tyylistä materiaalia kuin Tampere-vaunun ja Hay Tray -pöytien, joten sopisi sen puolesta joukkoon. Kaikki ovat kooltaan suhteellisen samaa luokkaa, Kilo hieman lyhyempi. Saareke on 140 cm leveä, joten kaikki mahtuisivat paikalleen.

Kuinka ihmeessä kaikki ostaminen on näin vaikeaa? Otan muuten mielelläni vastaa muitakin penkkivinkkejä, jotta tästä tulisi vielä vähän vaikeampaa :D

2 kommenttia:

  1. Tuo Artekin penkki on keikkunut omissa haaveissani jo piiiiitkään♥ Se on vaan niin ihana! Mutta onpa kyllä tuo Habitatin penkkikin/sivupöytäkin todella upea! Tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Artek taitaa jäädä täällä keikkumaan vain sille haavelistalle. Habitatin oma saattaa meille päätyä jopa ihan lähiaikoina :)

      Poista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.