maanantai 28. maaliskuuta 2016

Terveisiä Espanjasta!

Niin tipahti +26 asteen helle nollan tietämille, kun sunnuntaina aamuyöllä laskeuduimme Helsinki-Vantaalle. Oli aivan ihana reissu ja säät suosivat meitä viimeiseen minuuttiin asti! Selailin tuossa valokuvia (yli tuhat) ja päädyin kirjoittamaan kolme postausta tästä reissusta :)Olimme siis Kanarian saarilla, Teneriffan eteläisellä Playa de Fañaben alueella. Eteläinen Teneriffa on oikea lomaparatiisi ja sieltä löytyy takuuvarma aurinko. Hiekkarantoja oli kilometritolkulla ja niitä reunustivat ihanat rantakadut kahviloineen, ravintoloineen ja kauppoineen. Kohteessa ei ollut ollenkaan ahdas tunnelma (vaikka niin pelkäsin), turisteja oli kyllä paljon, mutta alue on niin suuri että kaikille on hyvin tilaa. Brittejä ja saksalaisia taisi olla eniten tähän aikaan.

Playa de Fañabe on heti tunnetumpien lomakohteiden Playa de las Americasin ja Los Cristianosin vieressä. Nämä kolme turistirysää on enemminkin yksi kokonaisuus, mutta kuitenkin aika erilaisia paikkoja keskenään. Fañabe on uusin ja modernein ja sieltä löytyy kaikki aktiviteetit mitä voi edes kuvitella. Vesijeteistä liitovarjoihin, veneretkistä pidempiin purjehduksiin, sekä myöskin kaikki mahdolliset sähköllä toimivat kulkupelit ovat vuokrattavissa. Kertaakaan ei satanut, pilvistä oli parina päivänä pienen hetken.

Teneriffan keskellä kohoaa Espanjan korkein tulivuori, Pico del Teide. Se on Espanjan korkein huippu ja melkein 4000 metriä korkea. Teide on maailman kolmanneksi suurin tulivuori ja kaikista korkein Atlantin saarten vuorista. Kävimme Teidellä vuokra-autolla ja se olikin ehkä yksi loman kohokohdista. Tästä upeasta retkestä saatte ihan oman postauksen.

Teneriffan saari on hauska yhdistelmä karua tuliperäistä ja vehreää maaperää. Saaren pohjoisosa on erittäin hedelmällistä aluetta, sillä Atlantilta puhaltavat tuulet tuovat sinne sadetta. Sade jää usein kuitenkin vuorenrinteeseen eikä pääse jatkamaan Teneriffan eteläosaan. Siksi turistit viihtyvät enimmäkseen eteläosassa. Vaikka Fañabe oli karua aluetta, oli sinnekin istutettu upeita vihreitä keitaita, puita ja kukkia. Karua, mutta kuitenkin upeaa ja viihtyisää.


Blogiani pidempään seuranneet tuntevat minut jo sen verran hyvin, että varmasti ihmettelevät mitä ihmettä minä tein aurinkoisessa turistirysässä "tätilomalla". Ihmettelin sitä itsekkin ennen reissua, mutta voi jukupätkä mikä seikkailu tämäkin reissu oli. Ehdin sentäs kaksi kertaa käydä uimassa ja puolisentuntia taisin ottaa ihan aurinkoakin :D Siksipä piti jakaa postaukset useampaan osaan, koska retket, joita teimme, olivat niin huippuhienoja.

2 kommenttia:

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.