keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Nähtävää ja koettavaa Teneriffalla

Tämä toinen postaus siältää vinkkejä ja kokemuksia, mitä kaikkea Teneriffalla voi ja kannattaa tehdä ja nähdä. Aloitan Teiden reissustamme, koska se oli kaikista mahtavin!

Vuokrasimme auton pariksi päiväksi hotellin vieressä sijainneesta kioskista. Ensimmäisenä päivänä ajoimme saaren ympäri ja kävimme eläintarhassa. Toisen päivän ajelimme vuoristossa. Playa de Fañaben alue sijaitsee heti Teide-vuoren juurella, joten kauaa ei tarvinnut keskustassa sompailla. Vuoristotie oli hyvää asfalttia ja aika maltillista nousua. Korvat sai kyllä lukkoon, mutta pääpiirteissään helppoa ajoa. Teidelle (ja takaisin) on hyvät tienviitat, joten eksymäänkään ei pääse. Alkupätkälle jää ihania kahviloita, joista on jo upeat näkymät alas kaupunkeihin. Koko matkalla on siellä täällä kahviloita, joten evästä ei ole tarpeen varata matkaan.

Pysähtelimme melkein jokaisessa merkityssä näköalapaikassa ja kaikista oli aina hieman erilaiset näkymät. Joskus näkyi laavakenttiä, toisinaan satumetsää. Ylhäällä oli myös jonkin verran lunta. Vuoristossa maisema muuttui tiuhaan ja vietimmekin siellä monen monta tuntia. Lopuksi ajoimme Ortavan laakson kautta Mascan kylään, joka oli retken jännittävin osuus.

Masca on alle sadan ihmisen vuoristokylä ja se sijaitsee niin käsittämättömän upeassa paikassa, että edes Disney ei ole pystynyt sellaista näyttämään. Kylään johtaa kapea spagettitie, jota reunustavat vain betoniporsaat. Tieltä on korkea pudotus alas laaksoon. Voin kertoa, että välillä hirvitti, mutta ehdottomasti suosittelen kaikille Teneriffalle matkaaville siellä käyntiä, vaikka sitten silmät kiinni autossa. Mascasta lähtee suosittuja kävelyreittejä alas merenrantaan, mutta sen jätimme väliin ja tyydyimme ihailemaan vuorten välissä kimaltavaa Atlanttia ylhäältä käsin. Mascassa on ravintoloita ja kahviloita ja saimme sielä huippuhyvää paikallisruokaa, kania ja ryppyperunoita. Upea maisema, hyvä ruoka ja paras seura, vaikka ajomatka kylään olikin jännittävä, niin silti tämä retki on parasta pitkään aikaan! Valokuvista saa vain pienen aavistuksen paikan upeudesta.


Teidestä ja Mascasta voisin näköjään kirjoittaa loputtomasti, mutta ehkäpä siirrytään jo muihin päiväretkiimme. Kolmantena lomapäivänä kävimme vesipuisto Siam Parkissa, joka sijaitsi ihan lähellä, Playa de las Américasin reunalla. Vesipuisto on isolla rahalla rakennettu ja siellä on huikeita liukumäkiä ja tsunamiallas. Meille kävi hyvä tuuri, sillä jonoja ei juurikaan ollut. Laskimme lähes kaikki mäet (hurjimmatkin) ja kivoimmissa kävimme monta kertaa. Vietimme tsunamialtaalla ja sen rannallakin parisen tuntia. Vesipuistossa kiertelee joki, jonka virtaan pääsee renkaalla lillumaan. Kyllä tuli hyvä rusketus :) Lapsiperheille todella hyvä kohde, mutta todellakin myös hurjapää-aikuisille.

Eläimistä tykkäävän kannattaa käydä Loro Parque -eläintarhassa, jossa on valtava määrä papukaijoja, mutta myös kaikki mahdolliset muut eläimet apinoista pingviineihin. Siellä saa helposti kulumaan päivän, eikä sen jälkeen tee mieli enää lenkille. Eläinpuisto sijaitsee saaren pohjoisosassa ja menimme sinne vuokra-autolla. Matka kesti saaren itäpuolta pitkin noin tunnin.

Näiden lisäksi kävimme myös huikealla purjehduksella, upea katamaraani kuljetti meitä viitisen tuntia Atlantilla. (Meripahoinvoivan kannattaa ottaa pahoinvointilääke, sillä tyynenäkin Atlantin valtameri keinuttaa melkoisesti Itämerta enemmän.) Upeiden maisemien lisäksi huippua oli se, että delfiinit tulivat aivan veneen lähelle! Ja niitä oli paljon! Ihania ja suuria otuksia! Ei meinaa sanat riittää kertomaan. (Note to self, älä laita nahkatakkia, sillä kannella kastuu ja sisällä ei malta olla kun keulan edessä ui parvi delfiinejä.) Myös jokin valas vilahti veneen vieressä. Aurinko lämmitti, mutta avomerellä tulee aina jonkin verran, joten ihan bikineissä ei kannata lähteä. Risteilyillä on muuten takuu, että joka kerta näkee valaita tai delfiinejä.Teneriffa on todellinen seikkailusaari, mutta toki rantalöhöilijäkin saa siellä aikansa kulumaan. Auton vuokraaminen kannattaa, se on aika edullista ja liikenne on iisiä. Suunnistaminen on helppoa ja tiet ovat huippukunnossa. (Motoristin kannattaa toki vuokrata moottoripyörä!) Kaikkiin aktiviteetteihin osallistuminen ja niiden varaaminen on helppoa, myyntikioskeja on joka nurkalla. Jos aikoo mennä sekä eläin- että vesipuistoon, kannattaa ensimmäisen portilta ostaa molempiin liput, siinä säästää kymppejä eikä tarvitse jonottaa jälkimmäisessä. Taksilla on helppoa ja turvallista myös liikkua, kuskit puhuvat (tai ainakin ymmärtävät) hyvin englantia. Jos veri vetää merelle, kannattaa varata purjehdus, venevaihtoehtoja on paljon sekä eripituisissa retkissä on varaa valita.

Teneriffa on lämmöstä tykkäävän lomakohde joka sopii ihan kaikille. Lomasta on helppoa tehdä juuri oman näköinen. Seuraavassa postauksessa kertoilen vielä tarkemmin hotellista, ravintoloista ja alueesta.

4 kommenttia:

 1. Ihana lukea näitä juttuja, sillä mekin suuntaamme pian juuri tuonne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Saarelta löytyy takuuvarmasti kivoja seikkailuja koko perheelle. Hyvää matkaa :)

   Poista
 2. Te olette kyllä keksineet vaikka minkälaista menoa ja puuhaa!! :)

  VastaaPoista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.