keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Köyhän ei kannata ostaa halpaa. Eikä kallista!

Meidän kuivausrumpu hajosi! Kaksi vuotta ja muutama kuukausi päälle oli laitteen ikä. Ostettaessa se maksoi noin 800 €, joten ihan pilipali-laitteesta ei pitänyt olla kyse. Liekö huonoa tuuria vai mitä, mutta kyllä pitäisi koneiden kestää vähän kauemmin takuun jälkeen. Takuuhan on mukavasti kaksi vuotta.

Ei ole huuhaa-puhetta, että ennen kaikki koneet ja laitteet olivat parempia ja kestivät miltei isältä pojalle. Tämän myötä sanonta "köyhän ei kannata ostaa halpaa" menee meillä uusiksi. Ei nimittäin kannata ostaa kallistakaan! Ehkä jopa ennemmin ostaa halvan muutaman sadan laitteen, jolloin sen raaskii ostaa uudelleen parin vuoden välein. Ekologista!

Onni tässä kaikessa on se, että laitteen valmistaja korvaa kuin korvaakin meille kuivausrummun korjauksen, mutta silti tuntuu hankalalle elää pitkä aika ilman konetta, kun siihen on tottunut. Emme juurikaan ole varanneet kuivaustilaa pyykeille, sillä rumpu on kuivattanut meillä lähes kaiken. Kone lähti huoltoon neljä viikkoa sitten ja tuli takaisin siitä viikon päästä. Eikä se edelleenkään toiminut. Sitten kuivausrumpu haettiin uudelleen pois ja huomenna se tulee taas kotiin. Toivottavasti tällä kertaa kunnossa.

Tiesittehän muuten sen, että useimmiten kotivakuutuskin korvaa rikkoutuneesta kodinkoneesta ainakin osan, mutta ei sekään tietysti harmistusta poista. Toisaalta onni on se, että hajonnut laite oli nimenomaa kuivausrumpu, eikä vaikka pyykinpesukone, sillä sitä ilman ei neljää viikkoa ehkä pärjäisi millään. Toivottavasti saamme huomenna koneen ehjänä kotiin, niin pesen lakanapyykkiä koko viikonlopun :)

10 kommenttia:

 1. Meillä hajosi viime vuonna lauma kodinkoneita. Pesukone, 2 pakastinta, 2 jääkaappia (kellari olisi kiva) liesi sekä kahvinkeitin. Muistinkohan nyt kaikki. :D Kallista lystiä oli. Tänä vuonna ei toivottavasti tule "kuolemia". Ihana, että saatte vihdoin uuden koneen kaiken odttelun jälkeen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten se voikin olla niin, että kun yksi hajoaa niin perään hajoaa toinen ja kolmaskin! Teillä on ollut kyllä kohtuuttoman huonoa tuuria kun noin monta laitetta yhtäaikaa meni!

   Poista
  2. Sanos muuta! Kyllä otti päähän tuolloin. Nyt jo naurattaa! Olihan tuo aikamoinen sattuma, että kaikki hajosivat noin lyhyen ajan sisällä! :D

   Poista
  3. Sillä hetkellä ei varmasti paljon hymyä irronnut, mutta hyvä että nyt jo naurattaa :)

   Poista
 2. Se on aina niin inhottavaa, kun jotain hajoaa... :( Mä ostin juuri 3 vkoa sitten uuden puhelimen ja siinä on nyt jo joku vika. Huollossa menee vähintään viikko...:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oivoi, tuo on kaikista ärsyttävintä, että joutuu viemää upo-uuden laitteen huoltoon pitkäksi aikaa :(

   Poista
 3. No voi ei! :( Meillä on nyt kolmas vuosi menossa talossa asuessa, joten tässähän saa ruveta odottelemaan laitteiden jysähtämistä peräjälkeen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että teillä on paremmat laitteet kun meillä tai että meillä vain tuo kuivuri oli maanantai-kappale ja muut kestäisivät pidempään!

   Poista
 4. Tiiätkö, just eilen sanoin miehelle että miten voi olla mahdollista että mikään kone ei ole vielä mennyt rikki?? Ollaan siis asuttu tässä omakotitalossa 6 vuotta. Ihme! *koputtaa puuta* Vakuutusyhtiöltä ei varmaan tule montaa euroa jos nyt joku hajoais, ku kuus vuotta vanhoja kaikki..

  Toivotaan että kuivausrumpu nyt kestää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusi vuotta on hieno saavutus koneelle kuin koneelle! Toivottavasti monta ehjää vuotta vielä edessä. Kuuden vuoden ikäisistä tuskin vakuutusyhtiökään enää isoja pennejä korvaa.

   Poista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.