perjantai 20. helmikuuta 2015

Syhin aakkoset

Sain ihanan haasteen Oma koti valkoinen -blogin Miialta. Haasteessa kerätään oman elämän aakkosia vapaasti toteutettavalla tyylillä. Yritin löytää tähän sellaisia sanoja, jotka oikeasti merkitsevät jotain elämässäni ja kuvaavat minua jollakin lailla. Meinasin ensin kasata tähän sisustukseen liittyviä asioita, mutta päätinkin tehdä tästä välillä vähän sisustuksesta poikkeavan postauksen. Toivottavasti tämä auttaa meitä taas tutustumaan paremmin <3
 

A: Autoa ilman en voisi ehkä enää elää. Minulla on ollut oma auto 17-vuotiaasta lähtien, enkä selviytyisi töihin bussilla. Taloudessamme on kaksi autoa.

B: Blogin pitämisen mukavuus yllätti minut pari vuotta sitten kun tämän harrastuksen aloitin. En jotenkin vieläkään ymmärrä, mistä minulla riittää tarinoitavaa keskimäärin jokatoinen päivä.

C: Chattailen joka päivä useiden eri henkilöiden kanssa WhatsAppilla. Viestejä kertyy satoja päivässä. Tälläkin hetkellä puhelin piippaillee jatkuvasti.

D: Detaljit ovat tärkeitä niin sisustuksessa kuin työssäkin. Saatan hieroa pöytävalaisimen ja kynttilöiden etäisyyksiä toisiinsa tai vaikkapa työssäni kirjainvälistää yhtä sanaa.

E: Elämäni on täydellistä. En haluaisi minkään asian ikinä muuttuvan. Haluaisin, että elämäni olisi juuri tällaista joka päivä ihan loppuun asti.

F: Festarit ovat kesän kohokohta! More is more tässä asiassa ja käyn kesän aikana niin monilla festareilla kuin se on mahdollista. Tällä hetkellä odotan eniten Kotkan Meripäiviä, (Eppu Normaali, Apulanta, Omnium Gatherum, Santa Cruz, Mokoma ym).G: Graafinen suunnittelu on ammattini, johon olen päätynyt sattuman kautta, mutta joka tuntuu olevan minulle juuri se oikea valinta. Rakastan työtäni ja menen sinne joka aamu innoissani.

H: Hurjapäisenä luonteena minulla on jatkuvasti sata lasissa. Tykkään moottoriurheilusta ja mitä rajumpi menopeli, niin sen parempi. Minulla on krooninen moottorikuume, haluaisin veneen, mönkijän, vesijetin ja moottoripyörän.

I: Iltapala on lempiruokani. Päivän kohokohta on käpertyä rakkaan mieheni kainaloon litkimään litratolkulla teetä ja syömään voileipiä ja katsomaan yksi jakso 24 tai Orange is new black -sarjaa.

J: Joulu on minulle se viides vuodenaika. Joulua aletaan viettämään marraskuussa ja sitä jatketaan pitkälle tammikuuhun. Vietän edelleen jokaisen joulun sisarusteni kanssa vanhempieni luona. Silloin meillä on koko kööri kasassa 10 perheenjäsentä ja osalla jo puolisot mukana.

K: Kissat (ja koirat) ovat erittäin lähellä sydäntäni ja jos mieheni ei olisi minulle järjen äänenä, meillä olisi useita molempien lajien edustajia.


L: Lumi on luonnon kaunein elementti! Rakastan talvea ja lunta, jos saisin olla sääherra, niin loka-maaliskuussa olisi metri lunta, huhtikuu olisi kevät, touko-elokuut olisivat kesää ja syyskuu saisi jäädä syksylle.

M: Matkailu on elämäni ilo ja valo, vuoden kohokohta! Edellisen matkan mentyä pitää seuraava olla jo varattuna tai vähintäänkin suunnitteilla.


N: Nukkuminen on minusta ajanhaaskausta ja lopettaisin sen, jos se olisi mahdollista. Elämä on liian kivaa nukkumiseen tuhlattavaksi.

O: Onnellisuus on dominoivin luonteenpiirteeni. Olen aina onnellinen ja lähes kaikista asioista. Tulen super-onnelliseksi ihan pikkujutuistakin, saatikka sitten suuremmista asioista!

P: Perhe on tärkeintä elämässä. Olen suurperheen toiseksi vanhin ja minulle rakkainta maailmassa ovat kaikki seitsemän sisarustani. Sanotaan, että äidinrakkaus on suurinta, mutta uskon sisarusrakkauden ylettävän helposti samoille leveleille.

Q: Qwerty-aakkoset ovat enemmän käytössä kuin nämä perinteiset. Mietinkin, olisinko järjestänyt tämän haasteen qwerty-järjestykseen, mutta pitäydyin "normaaleissa" aakkosissa.

R: Ratsastus oli vuosia rakas harrastukseni, kunnes muutin pois kotoa ja isi lopetti sen sponsoroimisen. Nyt kun omat tulot ovat vakiintuneet, voisinkin aloittaa sen uudelleen!

S: Suihkussa saatan lojua reilusti yli vartin joka ilta. Minusta on maailman ihaninta olla kuumassa suihkussa. Laskussa se saattaa kirvellä, mutta voisi kai sitä rahansa huonomminkin käyttää.

T: Työpaikka on minulle mieluisa ja minusta on kiva mennä töihin joka arkipäivä. Tylsistyn helposti, joten en ehkä pärjäisi työttömänä vaikka rahaa olisikin esim. lottovoittona. Työkaverini ovat todella ihania ja lisäksi työtehtäväni ovat mielekkäitä, mutta kehittäviä.U: Urheilu on harrastukseni, sen ilmenemismuotona on spinning ja kuntosali. En ole yhtään lenkki- tai vaikkapa uimahalli-ihiminen.

V: Veneily on asia, jota olen rakastanut vauvasta asti. Minulla on krooninen venekuume ja parasta kesässä on hurjastella isin kyydissä veneellä mökille.


W: Wine, valkoisena lasillisena on kiva pikkulisä hyvään ateriaan. En hirmuisesti juo muita alkoholeja kuin valkkaria ja kuoharia, näitäkin aika säästellen.

X: X on ihana Poisonblackin biisi. Poisonblack on lempiyhtyeeni ja käyn jokaisella heidän keikallaan mihin on mahdollista päästä. Olen ajanut jopa 550 km päästäkseni Sotkamon Syke -festareille Poisonblackia katsomaan.

Y: Ystävät ovat elämän suola ja sokeri. Minulla on paljon ystäviä joita rakastan ja joiden kanssa vietän aikaani. Olen aika harvoin kotona kaksin mieheni kanssa. Olen ylipäänsä aika harvoin kotona.

Z: Zombit ovat olleet in jo pitkään sisarusteni ja mieheni osalta. The Walking Deat -sarjaa tuntuu seuraavan kaikki muut paitsi minä. I will be zombie-food!

Å: Ångström on vanha mittayksikkö, jolla mitatataan valonaallonpituuksia. Mieheni aina nauraa minulle, kun jauhan valonaallonpituuksista, mutta kaikki värit liittyvät aina valonaallonpituuksiin ja huomaan jauhavani aiheesta melkoisen usein.

Ä: Äkkinäiset suunnitelmat ovat mieleeni. Lähden spontaanisti kaikkeen mukaan milloin vain. Mitä äkkiämmin, sen parempi.

Ö: Öpi on jo lapsena saatu mieheni lempinimi. Tätä kyseistä herraa rakastan maailman ääriin, kuuhun ja jupiteriin asti, nyt ja aina.

Siinäpä oli Syhi aakkosina, tulikos mitään uutta? :)

Ei muuten ollut helppo tehtävä laisinkaan. Piti käyttää sanakirjaa ja kysellä vinkkejäkin. Vaikein kirjain oli ehdottomasti W! Muistelen, että tämä haaste kiersi joskus muinoin ja vähän tuurilla haastan mukaan Kristiinan, Johannan ja Majan. Oletteko jo tehneet tämän haasteen ja jos ette, lähdettekö mukaan? <3

18 kommenttia:

 1. Ihanan positiivinen sinä! <3 Tästä postauksesta jäi hymy huulille :). Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat aakkoset! Näitä oli tosi mukava lueskella♡

  VastaaPoista
 3. Olipa kiva! Ennen en ole tiennytkään sinusta oikein mitään, kun olen lähinnä Instan kautta seuraillut. Mukava "tutustua"! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että jätit tänne bloginkin puolelle kommenttia! Tämän tyyliset postaukset lienevät aika ajoin paikallaan koska lukijoita tulee aina lisää. :)

   Poista
 4. Ihana Syhi! :) Ja miten hieno toi kelkkailukuva!

  VastaaPoista
 5. Mulla on ollut tämä tekeillä jo siitä asti, kun Miia haastoi. On vaikea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli aika haastava paikoitellen, mutta sieltä ne sitten löytyivät kun pinisteli :)

   Poista
 6. Voi kuinka mielenkiintoista luettavaa. Nukkuminen: minä taas rakastan sitä :) Tottakai otan haasteen vastaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukavaa, että tartut haasteeseen, jään innolla odottamaan :)

   Poista
 7. Ihana postaus! <3 On aina mielenkiintoista päästä lukemaan bloggaajan henkilökohtaisemmistakin asioista, tällä tavoin bloggaajasta tulee ikäänkuin virtuaalinen ystävä ja läheisempi. :) Voin allekirjoittaa itsekin muutamia kohtia aakkosista, ja totta on, että haaste on aika hankala. :) Itselläni ongelmia tuotti aakkoset Å ja X. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Tämä olikin aika laaja ja "syväluotaava" tapa kertoa kirjoittajasta blogin takana. Mukavaa, että haastoit minut! :)

   Poista
 8. Mahtava postaus! :) Näitä joutuu tosissaan ajatuksella miettimään - koitan tarttua, mutta älä ihmettele jos tulee pientä viivettä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä haastetta voi soveltaa ihan oman maun mukaan ja vaikka jakaa useampaan postaukseen tai valita vaikkapa pelkät vokaalit :D Ihan omalla tahdilla siis <3

   Poista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.