tiistai 24. helmikuuta 2015

Ruokapöydän tuolihaaveet

Kun yhden nurkan saa sisustettua mieleiseksi niin jo toinen kohta huutaa huomiota. Olen totaalisen kyllästynyt ruokapöydän mustiin tuoleihimme. Vaikka pidän niiden ulkonäöstä, niin tuolit ovat meillä erittäin epäkäytännölliset. Keinonahkaverhoilu on hiostava ja nariseva, tuoleilla pitää istua aina pitkat housut jalassa. Kissan kynnet uppoavat verhoiluun myös todella helposti ja kahden vuoden käytöllä selkänojat ovat täynnä raapimajälkiä.

Uusissa tuoleissa ei saisi olla mitään verhoilua ja tuolin tulee olla särmikäs, en juurikaan pidä pyöreistä muodoista. Masters tekee muodollaan poikkeuksen, mutta siinä on niiiiin hyvä istua ja materiaali on kestävää ja kevyttä. Olen haaveillut pitkään myös läpinäkyvistä tuoleista, mutta hinta hirvittää. Kokosin tähän kollaasiin viisi kivaa vaihtoehtoa, La Marie on ikihaaveeni ja osa tuoleista taas pääsi kollaasiin hinnan vuoksi.


Kuvat: Finnish Design Shop, Vepsäläinen ja Isku

Kartell Masters, harmaa 150 € (yht. 600 €)
Kartell Lizz Mat, valkoinen 235 € (yht. 940 €)
Kartell La Marie, kirkas 221 € (yht. 884 €)
Archirivolto Skin, musta 99 € (yht. 396 €)
Isku Led, kirkas harmaa 119 € (yht. 476 €)

Lizz Mat ja La Marie joutunevat karsinnasta ulos hintansa vuoksi, vaikka ihania olisivatkin. Mastersin hinta on vielä kohtuuden rajoissa, mutta tuo muoto voi olla hieman liian poikkeava muuhun sisustukseen. Skin- ja Led-tuoleja en ole käynyt katsastamassa ja koeistumassa livenä, ne saattaisivat olla kumpikin ihan hyvät vaihtoehdot meille. Pidän Skin-tuolin muotokielestä enemmän, mutta jotenkin kuvassa se näyttää pikkuiselle. Toisaalta jos ostaisin ensin vain kaksi ihanaa La Marie-tuolia ja myöhemmin kaksi, niin hinta ei tuntuisi niin pahalta. Tuleekohan kirkkaaseen tuoliin helposti naarmuja?

Kuinka vaikeaa sisustaminen voikaan olla? ;)

6 kommenttia:

 1. Hei. Meillä on ollut Kartellin la Mariet käytössä muutaman vuoden. Tuolit ovat olleet siis todella kovassa käytössä pienen aamiaispöydän ympärillä. Lapsiperheen arjessa ihanat, tarvittaessa tuolit voi vielä vaikka suihkuun pestäviksi. Pieniä hentoisia naarmuja tulllut aavistus, mutta ei mitään silmiinpistävää tai häiritsevää. Varsinaisiksi ruokatuoleiksi kannattaa harkita, varsinkin jos harrastaa pitkiä illallisia, sillä tuoli kapenee muista tuoleista poiketen eteenpäin ja istuminen ei ole niin miellyttävää ja tukevaa kuin esim noissa teidän tuoleissa istuminen (tyttärellä samanlaiset). Tuolin reunat ovat hyvin virtaviivaiset, siis myös reisien kohdalla, joten pitempään istumiseen saisi olla mielestäni pyöreämpi muotoilu jalkojen kohdalla. Mutta kauniit ne on ja ihan loistavat meidän pikaruokailupöydän ympärille :). Onnea tuolien metsästykseen, haastavaa puuhaa. Tytär kerää Hayn ruokatuoleja parasta aikaa, on muuten hyvä istua vaikka metallituoli ja putkien välit :), hän kerää pikku hiljaa kun sopivia alennuskoodeja tulee ;). Sinulla on kaunis koti, olet taidokas sisustaja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kattavasta ja ilahduttavasta kommentistasi! Taidan tosiaan harkita La Marie -tuoleja uudemman kerran. Istuinmukavuus on kuitenkin vähintään yhtä tärkeää kuin ulkonäkö. Ne Hayn tuolitkin ovat ihanat, unohdin ne kokonaan listalta. Moni on kehunut, että niissä on yllättävän hyvä istua :)

   Poista
 2. Heh, rupesi hymyilyttämään pitkien housujen pakkokäyttö ja narinahaitta. :D Kauniita ehdokkaita olet valinnut, sopisivat varmasti kaikki teille ihanasti! Itse tykkään jollain hassulla tavalla Masterseista ihan hirmuisesti! :) Jos meillä olisi tuolivaihdos edessä, pähkäilisin Tolixien ja pirtinpenkkien väliltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on töissä Mastersit ja niissä on aivan älyttömän hyvä istua! Mutta muotokieli ei ehkä meidän kotiin ole se oikea vaikka kivan näköinen tuoli onkin. Tolixit olisivat teillä super-mageet! ;)

   Poista
 3. Mastersit ovat suosikkini! <3 Sopisivat varmasti teille hyvin. Meidän kirkkaisiin muovituoleihin on jonkin verran tullut naarmuja, vaikka niissä käytetään lähes koko ajan pyöreitä istuintyynyjä. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mastersissa viehättää tuo kaunis vaalean harmaa väri. Pelottaa, jos ostan valkoiset tuolit, niin pöytä on kuitenki eri valkoinen ja se jos mikä koskee silmiin. Muissa tuoleissa ei ole tullut vastaan kaunista vaalean harmaata sävyä.

   Poista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.