keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Ennakkojoululahja

Saimme tehtyä viimein päätöksen kamera-asiassa ja nyt meillä asustelee pikkuinen Olympus-järkkäri <3 Kameraksi valikoitui kaikista vaihtoehdoista Olympus OM-D E-M5 Pro ja ostimme siihen kaksi objektiivia. Toinen on pienikokoinen ja erittäin valovoimainen (kiinteä 45 mm F1.8). Toinen kalliimpi zoomiputki (10–40 mm F2.8) ostettiin yleispäteväksi sisustuskuvaukseen, mutta se soveltuu yhtälailla muotokuvauksiinkin. Kamera on asustellut meillä kohta kolme viikkoa ja tällä perusteella valinta on ollut todella hyvä! Muista kameravaihtoehdoista voit lukea marraskuun postauksetsa ››


Olympuksen alkutaival ei sujunut kovin mallikkaasti, sillä kahden viikon vanhana se putosi lattialle ja meni rikki! Sekä runko että kaliimpi objektiivi vaurioituivat. Tilanne oli niin absurdi, että en tiennyt olisinko itkenyt vai nauranut. Olin kuvamassa jouluvaloja ja kamera oli kiinni jalustassa. Käänsin kameralle selkäni ja menin kohentamaan asetelmaa kun yhtäkkiä kuului rymskis. Käännyin ympäri ja siellähän upouusi kamera lepäsi kivilattialla. Nostin kameran ylös vain huomatakseni, että koko objektiivi oli "revennyt" liitoksistaan. Jalustan kiinnitys oli jostain syystä pettänyt. Onneksi on kotivakuutus ja LähiTapiola ansaitsee kyllä jättikiitoksen hyvästä ja nopeasta palvelusta.Mietimme paljon, mikä kamera olisi meille paras ja tähän Olympukseen päädyimme koon puolesta. Kamera mahtuu helposti käsilaukkuun, mutta pärjää laadussa hienosti isommille veljilleen. Aiempi kamera oli Panasonicin Superzoom-kamera ja kokovertailussa Panscu näyttää Olympuksen rinnalla jättiläiselle.

Tämän postauksen kuvat on tietysti otettu vanhalla Panasonicilla, mutta olen aikeissa tehdä vertailupostauksen, jossa kuvaan saman kohteen samoilla asetuksilla molemmilla kameroilla. Viimeisimän postauksen paperikassit on kuvattu uudella kameralla, mutta uskon että kuvien laatu vieläkin paranee, kunhan oppii uuden kameran kaikki salat.

10 kommenttia:

 1. Nonnih, onnea uudesta perheenjäsenestä! :) Onni onnettomuudessa, että olette saaneet hoidettua epäonnisen rikkoutumisen nopsasti. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotivakuutus on kyllä aivan ehdoton näissä tilanteissa!

   Poista
 2. Minulla nykyään ihan sama kamera! :) Objektiiveja tuli kaupanpäällisinä kaksi, mutta kumpikaan ei ihan mikään loistava sisustuskuvaukseen. Mikä objektiivi sinulla käytössä? Itse en oikein ole tämän kameran kanssa päässyt vielä sinuiksi ja useimmiten blogin kuvat tuleekin kuvailtua "vanhalla tutulla" Sonyn Nex-5:lla. Viime aikoina olen kyllä yrittänyt ottaa itseäni niskasta kiinni ja joka päivä harjoitella edes hetken kuvausta tällä uudemmalla pelillä. Välillä olisi vaan kiva, kun joku tulisi ja sanoisi, että säädä tuo tuohon ja tuo tuohon niin johan pelittää. Itsellä se on vähän sellaista hakuammuntaa... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hankimme kaksi objektiivia:

   M.Zuiko ED 12–40 mm F2.8 PRO tuli kameran mukana ja se vaikuttaa aika pätevälle sisustuskuvaamisessa. Valovoimaisuus säilyy hyvänä zoomatessa ja putkella saa laajoja kuvia tiloista.

   Toiseksi putkseksi ostimme M.Zuiko 45 mm F1.8 joka soveltuu hyvin potrettikuvauksiin ja esim. esinekuvauksiin sekä semmoisiin "taide"kuviin. Tällä onnistuu hämärässäkin saamaan hyviä kuvia.

   Muutama vinkki joista itselleni on ollut hyötyä:

   Mitä pienempi isoluku, sen vähemmän kohinaa. Sisätiloissa 200 on hyvä, toisaalta kamerassa on hyvä vakaaja (pidä vakaaja ehdottomasti päällä) niin isoluvun voi nostaa huoletta jopa 800. Meillä on isoluku automaatilla, mutta säädetty ylärajaksi tuo 800.

   Kuvaan melkein aina täydellä aukolla, eli mitä pienempi luku sen suurempi aukko. Pienin toisessa putkessa siis 2.8 ja toisessa 1.8. Suljinnopeus on automaatilla, mutta jos haluan valoisempia kuvia niin lisään rullasta yhden pykälän oikealle. Asetuskiekkoa pidämme siis A:lla.

   Toivottavasti sait vähän vinkkiä näistä :)

   Poista
 3. Näppärän näköinen ja oloinen vekotin!

  Blogissani olisi sulle haaste - käypä kurkkaamassa! :)
  http://checklistbyblond.casablogit.fi/lue/2014/12/taivas-rajana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AIka näppärälle se tosiaan vaikuttaakin :) Kiitos kivasta haasteesta, tartun siihen mielelläni!

   Poista
 4. Mahtavaa, nyt teit siis päätöksen! Muistaakseni juteltiin asiasta kun nähtiin :) Tuo on varmasti hyvä kamera ja näppärän kokoinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaa kyllä todella hyvälle! Ja koko on mahtava, isoa kameraa en varmaan jaksaisi raahata koskaan mihinkään mukaan :)

   Poista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.