torstai 27. marraskuuta 2014

Terassin kattovalaisin

Olemme saaneet viimein hankittua terassille kattovalon. Tai oikeastaan valaisin hankittiin jo syksyllä, mutta en ole muistanut kuvata sitä tänne blogin puolelle.Meillä on kolme erilaista terassia ja tämä valo laitettiin katettuun, seinistä avoimeen terassiosuuteen. Tällä terassilla sijaitsevat grilli, savustin sekä ruokaryhmä ja halusin pöydän päälle roikkumaan kattovalaisimen sisätilojen hengessä. Ulkotiloihin soveltuvaa roikkuvaa valaisinta ei ole ollut helppo löytää, vaihtoehtoja on tullut vastaan vain muutama. Tämä kyseinen valaisin osui silmiini sattumalta asioidessani Illumitechin myymälässä.


Ihastuin valaisimen muotoon. Se on melkein täysipallon muotoinen ja aukko on aika pieni, ei siis sellainen perinteinen puolipallo. Valaisin on myös kivan kokoinen ja ennen kaikkea sen metallinhohtoinen pinta miellyttää kovasti. Poltin on energiansäästö, vastaa 40 wattia ja se antaa oikein hyvin valoa ihan pilkkopimeälläkin. Voi huoletta paistella makkaraa ja savustella kalaa iltasella.

Aluksi epäröin roikkuvan valaisimen laittamista ulos, sillä pelkäsin sen heiluvan liian vallattomasti tuulessa. Tämä on kuitenkin sen verran painava lamppu ja kiinnitetty lyhyellä johdolla, että kovin paljon se ei heilu.

Pidän siitä, että tilassa on erilaisia valonlähteitä, niin sisällä kuin ulkonakin. Etu- ja sivupihoillamme on seinävalaisimet ja takapihalla on käytössä muita valonlähteitä. Minusta takapihalla tunnelma on tärkeintä kun taas etupihalla pitää nähdä kulkea hyvin. Avoimella aurinkoterassilla ei ole vielä mitään valaistusta, vaan se odottaa kunhan terassi saa lopullisen pinnoitteensa, portaat sekä kaiteet.Valaistuksella on kyllä aivan huikea voima tehdä tilaan kuin tilaan aivan erilainen tunnelma.

2 kommenttia:

  1. Voi, roikkuva valaisin on kekseliäs idea terassille! :) Kivaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei tosiaan taidaa ihan perinteisimmästä päästä olla :) Ihanaa viikkistä! <3

      Poista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.