perjantai 7. marraskuuta 2014

Bloggaus vie mennessään

Olen aina ollut pokkarikuvaaja, tiedättehän kädet suorina ja tiks! Kun sitten aloitin bloggaamisen niin ostimme meille paremman pokkarin. Innostus kasvoi koko ajan ja uusikin pokkari alkoi käydä vähän köpöksi. Mieheni harrastaa videokuvaamista ja hän ehdotti, että ostetaan Superzoom-kamera, koska siinä on hyvät videokuvausominaisuudet sekä valokuvien laatu paranisi. Superzoom on ollut ilonamme nyt vuoden ja nyt sekin on käynyt valokuvaamisen osalta köpöksi. Kuvat ovat rakeisia, pimeitä ja niihin ei mahdu mitään. Haluan laajakulmakuvia. Empä olisi uskonut, että bloggaamisen lisäksi valokuvaamisesta tulee minulle näin rakas harrastus!


Nykyinen Superzoom-kameramme on Panasonic Lumix FZ200 (maksoi vuosi sitten n. 500 €). Tähän päädyimme kiinteän objektiivin takia. Olimme varmoja, että emme kuitenkaan vaihtele putkia ja että tämmöinen on meille oikein passeli kapistus. Nyt kuitenkin haluaisin pystyä vaihtamaan kameraan putkia, joten edessä olisi rungon ja erillisten objektiivien hankinta.


Mutta miten ihmeessä kaikista maailman kameroista löytyy itselle se paras? Meillä on ollut lainassa täysikennoinen Canon EOS D6 ja sen myötä tämä kamerakuume oikeastaan alkoi. Kyseinen kamera on kuitenkin reilusti yli budjetin ja haaveissa onkin löytää kamera ja objektiivi alle tuhannella eurolla.

Olemme miettineet tällaista pakettia:
Canon EOS 700D + objektiivi 18–55 mm & Samyang 14 mm f2,8 IF (yhteensä 966 €)
Mutta tuo 700D ei ole hyvä videokuvaamisessa, koska automaattitarkennus ei toimi niin kuin olisi suotavaa, joten kiinnostuimme myös hinnakkaammasta vaihtoehdosta:
Canon EOS 70D + objektiivi 18–55 mm & Samyang 14 mm f2,8 IF (yhteensä 1387 €)

Vaikka ostaisimme tuon kalliimman 70D-kameran, niin pelottaa, että haluanko taas vuoden päästä paremman, eli pitäisikö investoida jo nyt täyskennoiseen. Halvin täyskennoinen runko tosin maksaa yli puolitoistatonnia ja siihen putket päälle joten not.


Ihan puun takaa löytyi mielenkiintoinen vaihtoehto Canonille:
Olympus OM-D E-M5 + M.Zuiko 12–40 mm f2,8 ED Pro (yhteensä 1099 €) 
Tässä hyvää on hinnan lisäksi näppärä koko ja yhdellä putkella saisi otettua niin laajakulmakuvat kuin muutkin. Jos nälkä kasvaa taas syödessä, niin tähänkin saa tulevaisuudessa ostettua uusia putkia. Olympuksen videokuvausominaisuudet olisivat hiukkasen paremmat kuin tuon halvemman Canonin. Olympuksen kameroista minulla ei ole mitään kokemuksia, mutta kaiketi sitä oppisi käyttämään siinä missä Canoniakin.

Kuitenkin jos verrataan Olympusta ja kalliimpaa Canonia, niin hintaeroa on "vain" 300 €, joten ehkä se vielä menisi samassa konkurssissa. Toisaalta Olympus mahtuisi käsilaukkuun. Apua miten vaikeita päätöksiä pieni bloggaaja joutuukaan tekemään :D


Tällaisia kevyitä kamera-pohdintoja perjantai-iltaan. Tekstin kuvituksena käytin kisuja, koska he eivät ole pitkään aikaan päässeet esille <3

Ihanaa viikonloppua!

6 kommenttia:

 1. Itse kuvailen niin perus pokkarilla kuin olla ja voi, ja kyllä ärsyttää tuo omien kuvien huono laatu! Uusi kamera on ollut mielessä jo jonkin aikaa, ei kuitenkaan vielä niin vakavasti, että olisin alkanut tutkailemaan vaihtoehtoja. Mielenkiinnolla haluan kuitenkin kuulla lisää teille tulevasta uudesta kamerasta sekä kokemuksiasi siitä, kunhan sen aika on : ).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä vaikea valinta! Tuo nykyinen superzoom-kamera on kuitenkin ihan ok, tai ainakin riittävä. Mutta ainahan sitä on kivempi kuvailla paremmalla kameralla :)

   Poista
 2. Valokuvaaminen vie mennessään -täällä myös.
  Ihanat kissat teillä ja sopivat väriensä suhteen myös hyvin sisustukseen :)
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olohuoneen seinän väri on otettu kisun turkista :D Kivaa viikonloppua!

   Poista
 3. Mulla ei ole mitään hajua, mikä olisi paras kamera, kuulostaa nuo hinnat omaan korvaan kovilta. Itse kuvaan Nikonin järkkärillä, joka maksoi aikoinaan 500 euron kieppeillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nälkä tuntuu aina kasvavan syödessä ja aluksi tuo meidän 500 euron superzoom-kamerakin oli todella hyvä, mutta nyt kuitenkin haluaisin paremman... Ei ole helppoa :D

   Poista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.