lauantai 9. elokuuta 2014

Lasiterassi on pystyssä

Jeeee, lasiterassi on viimein pystyssä! Akvaariosta tuli parempi kuin osasin edes unelmoida.

Rakensimme rungon itse, joten sain juuri toiveideni mukaisen, keveän ja yksinkertaisen akvaarion. Molemmilla sivuilla on liukuovet, pidemmällä sivulla neljä ja päädyssä kolme ovea. Terassi on kooltaan 4x3 metriä, joten tilaa riittää.Runkopuuna on suurimmaksi osaksi käytetty mitallistettua kuusta jonka käsittelimme Valtti Pohjusteella ja maalasimme Pikateholla. Pystytolpat (liimapuuta, 115x115) on kiinnitetty betoniin kierretangoilla ja ankkurointimassalla. Kattopalkit (48x173) ovat rungossa (48x198 kaksi yhdessä) kiinni palkkikengillä. Suluissa puuosien paksuudet, jospa joku saa tästä neuvoja oman terassin rakentamiseen.

Etureunan korkeus on noin 230 cm ja takareuna on noin 260 cm jolloin kattokaltevuus on reilu 10 astetta. Huonekorkeuden ollessa reilu, tuntuu tilaa olevan yllin kyllin vaikka neliöitä ei ole "kuin" 12.Halusin katonkin lasia, koska valokatteet ja muut muovikatot eivät miellytä ulkonäön puolesta minua. Myös lasin ansiosta kattoon ei tarvita vaakaruoteita, jolloin terassi on todella valoisa. Osan kalusteistakin olemme jo hankkineet, joten terassin sisustuspostaus tulee lähiaikoina.

Nyt lähden iltapalalle, hyvää viikonlopun jatkoa!

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Muutaman päivän kokemuksella voin kertoa, että kyllä kelpaa :)

   Poista
 2. Hieno on! Meillä on sentään jo se terassi, mutta kalusteet taitaa löytää tiensä sinne vasta ensikesänä..pitänee vähän tuumailla valinoja :) Innolla odotan tulevaa terassipostausta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin olen aika laiskasti tehnyt kalustevalintoja, ettei tulisi huteja. Mihinkäs tässä on kiire :)

   Poista
 3. Tosi kaunis!! Kyllä tuolla on vaan kiva viettää aikaa :)

  VastaaPoista
 4. Näyttää mahtavalta, kyllä tuolla kelpaa oleilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Kiitos! Kissat eivät enää muualla olekaan kuin terassilla :D

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään kovasti itsekin vaikka alkuperäien haaveeni oli saada runko metallista, mutta puurunko toimii puutalon kanssa ehkä jopa paremmin.

   Poista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.