perjantai 11. huhtikuuta 2014

Illanistujaisten suunnittelua

Pääsiäiseksi meille kokoontuu kolme siskoani miehineen, eli tiedossa on kahdeksan hengen illanistujaiset. Tarkoitukseni on syöttää (ja varsinkin juottaa) vieraita hyvin. Olen pohdiskellut illan tarjottavia ja koska aloitamme jo hyvissä ajoin, ajattelin tehdä ruokaa pelkkien naposteluiden sijaan. Mietin mikä olisi hyvää, mutta vähän spessua ja muistin itsetehdyt kana- ja possunugetit. Ovat ihan parhaita! Niiden seuraksi erilaisia salaatteja ja sormiruokia. Nugetteihin päädyin siksi, että isolle köörille kokkaaminen ja ruokien tarjoilu lämpimänä on aina hieman haastavaa. Usean pienen ruuan seisovapöytä myös miellyttää varmasti useita. Miehille putoaa liha ja naiset tykkäävät salaateista. (Ja jälkkäristä!)Pääruoka:
kana- ja possunugetit, chili-soosi ja uunilohkoperunat ja -bataatit
kananmunan puolikkaat mäti-täytteellä, täytetyt ruisnapit (millä täytteellä?)
pähkinäinen vihersalaatti, tomaatti-sipulisalaatti
ciabatta, ruisleipä
Kahvin kanssa ihana keväinen persikkapiirakka, josta postailin lokakuussa sekä miehen bravuuri suklaapallot, joihin kaikki ovat viehättyneitä. Ne ansaitsivat oman postauksen marraskuussa. Lisäksi voisin leipoa suklaamuffinseja ja vaikkapa kinkkuhyrriä.Iltanaposteluksi päivältä jääneitä salaatteja, leipiä, ruisnappeja, muffinseja, kinkkuhyrriä ja lisäksi pääsiäsimunia, karkkia, pähkinöitä ja sipsiä.

Syöminen on muuten kivaa!

Juomapuolella olutta, lonkeroa, valkoviiniä ja ehkä boolia. Pitäisi keksiä joku kivan keväinen booli.

Minusta on ihana suunnitella kaikenlaisia juhlia ja kutsun meille mielelläni ihmisiä kyläilemään. Kattauksen ajattelin tehdä valko-musta-keltaiseksi. Valkoiset astiat, valkoiset ja mustat tarjoiluastiat, keltaista kukkiin, kynttilöihin ja servetteihin. Tai jos tuntuu liian keltaiselle niin vaikkapa kahviservetit voisivat olla mustat. Pitäisi keksiä vielä jotakin koristeluita. Ajattelin ainakin tehdä pienen lasikulhollisen maalattuja Mignon-munia! Pääsiäsiruohokin olisi kiva koriste pöydässä, mutta meillä ruoho menee hetkessä parempiin suihin.Pinterestiin olen keräillyt kivoja pääsiäisideoita, saa nähdä mitä vielä keksin. Ruokalistakin voi vielä muuttua, kun viikonlopun aikana ehdin paneutua suunnitteluun. Ostin kattausta varten uusia juomalaseja ja sunnuntaina yritän ehtiä testailla kattausta. Postauksen kuvat ovat kokoelma erä vanhoja kuvia, koska en tällä viikolla ole vielä ehtinyt tarttumaan kameraan.

Riemukasta viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.