keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Vuosi 2013

Viime vuosi oli kaikella tapaa erikoinen ja merkittävä elämässäni. Mieleenpainuvinta oli oman kodin valmistuminen. Asuimme ennen eri paikkakunnalla ja vuonna 2011 toukokuussa päätimme alkaa rakentamaan ikiomaa taloa. Vuonna 2012 tammikuussa myimme vanhan talomme ja muutimme väliaikaiseen rivitalokotiin lähelle valmistuvaa kotiamme.

Vanha kotimme oli 70-lukulainen yksikerroksinen omakotitalo, jossa oli ihana vanhanajan piha.

Tammikuu kului kodin viimeistelyhommissa, laminaatin asennuksessa ja laattojen saumaamisessa. Kiintokalusteita asennettiin ja saatiimpa kokea ensimmäinen vesivahinkokin isommassa vessassa.Helmikuun alussa (3.2.2013) luovutimme vuokrarivarin avaimet ja muutimme uuteen ikiomaan kotiin. Ensimmäiset päivät tuntui kuin olisimme olleet hotellissa, kaikki oli niin uutta ja outoa.


Maaliskuussa pitkä rakennusurakkamme oli takana ja olimme päässet asettumaan uuteen kotiimme. Sen kunniaksi palkitsimme itsemme viikon lomalla Tahkolla.

Huhtikuu meni uutta kotia sisustaessa ja kalusteita hankkiessa. Huhtikuun 13. päivänä vietimme tupaantuliaisia. Juhlissa oli yli 40 vierasta ja valokuvia tuli näpsittyä melkein tuhat :DToukokuussa aloitimme talon maalaamisen ja muovailimme rinnetonttiamme muurien avulla. Kuun lopulla (28.5.) perustin blogin, mieheni synttäripäivänä (hänen ollessa iltavuorossa).Kesäkuussa teimme edelleen pihahommia ja maalasimme edelleen taloa. Näkyvin muutos pihalla oli multien levittely ja nurmikon itäminen. Kesäkuussa pinnoitimme myös sokkelin.

Heinäkuussa rakensimme etupihan sisäänkäynnin portaita. Kävimme myös kesälomareissulla Tuurissa ja Ähtärissä.Elokuussa väsättiin takapihalle kukkapenkkiä ja viimeisteltiin pihaa muiltakin osin.


Syyskuussa ulkoilimme ja sienestimme paljon. Ja tehtiin vielä hommia pihan parissa. Aikalailla kaikki vapaa-aika kesä- ja syksykuukausina on kulunut pihaa tehden.Loka- ja marraskuu taidettiin kotoilla aika tiiviisti. Sisustettiin kotia ja elettiin rauhallista arkea.Joulukuun taisin olla joulutunnelmissa ihan ensipäivistä lähtien. Ensimmäiset jouluvalot laitoin jo lokakuussa.


Täytyy sanoa että pari viime vuotta ovat olleet melkoisen täynnä suuria asioita. Jospa tämän vuoden lupaus olisikin ottaa iisisti ja nauttia elämästä ja arjen pienistäkin asioista.

2 kommenttia:

  1. Olipa mukava kooste. Samoja raksajuttuja olette touhanneet kuin mekin. Mukavaa alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Meillä menee tuleva kesäkin vielä tiiviisti pihaa laittaessa, mutta aika hyvällä mallilla ollaan jo :)

    VastaaPoista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.