maanantai 27. tammikuuta 2014

Matka lähestyy

Syyskuun Matkakuumetta-postauksessa kerroin, että olemme lähdössä Thaimaaseen vuoden alusta. Lähtö on ylihuomenna ja kuume on jo todella korkea. Matkakohteemme on Krabilla, Ao Nang -lomakylä:

Krabi on yksi Thaimaan provinsseista. Se sijaitsee eteläisessä Thaimaassa, Andamaanien meren rannalla. Provinssin pääkaupunki on myös nimeltään Krabi. Krabi on tunnettu hienohiekkaisista ja liidunvalkeista rannoistaan ja sisämaastaan vesiputouksineen ja runsaine eläimistöineen. Krabin 160 kilometrin pituinen rantaviiva on kuuluisa kivimuodostelmistaaan, kallioistaan, luolistaan ja mangrovemetsiköistään. Lähde Wikipedia.Olemme surffailleet netissä ja tutkailleet minne olemme menossa ja mitä kaikkea siellä pitäisi ehtiä kokea. Olen kerännyt Krabin must see -juttuja blogiin talteen, jotta mikään ei unohdu ja ajattelin, että miksipä en jakaisi haaveiluja ihan julkisestikin, tässä siis tulee :)

Sukellus:
Olen kokeillut sukeltamista joskus muinoin Espanjassa. Kokemus on jäänyt vahvana mieleeni ja haluan päästä uudelleen sukeltamaan. Krabissa on suomalaisten pitämä sukelluskeskus.

Snorklaaminen:
En ole koskaan snorklannut, mutta nyt siihen asiaan tulee muutos!

Khao Kaeo Peak:
Näköalapaikka Ao Nangissa, 1237 porrasta huipulle 200 metrin korkeuteen, josta on 360-näkymät yli Krabin niin pitkälle kuin silmä kantaa.

Railay-niemi ja Ao Phra Nang:
Lyhyen venematkan päässä Ao Nangilta on komeiden kalkkikivikallioiden suojaama Railay-niemi, jonka jakaa kolme rantaa. Railay West on vilkas ja kaunis, joskin matala ranta. Railay East on mutainen ranta, jolta johtaa polku niemen hienoimmalle rannalle, jylhien karstijyrkänteiden saartamalle Ao Phra Nangille eli Prinsessalahdelle. Prinsessalahdelle vievän polun puolivälistä nousee melkein pystysuora polku näköalapaikalle. Ylhäältä avautuvat upeat näkymät, mutta nousu on vaikea. Phra Nangilla asustaa apinoita.

Haad Tubkaek:
Parikymmentä kilometriä Ao Nangilta luoteeseen on Krabin luksusranta. Horisontissa kohoaa karstisaaria, ja heti rannan takaa alkaa viidakko.

Kuumissa lähteissä pääsee kylpemään Klong Thomissa. Kymmenen kilometrin päässä kuumilta lähteiltä sijaitsee viidakon syleilemä, sinivihreä Smaragdilampi eli Emerald Pool. K

Smaragdilampi sijaitsee pienessä Khao Nor Chuchin sademetsäkansallispuistossa. Patikointiretkelle voi ottaa suunnaksi Toan Tieo -vesiputouksen, jolle kulkee merkitty polku.


SAARET:

Phi Phi saaria on kaksi ja niitä on kehuttu kaikkialla! The Beach -elokuvaa on kuvattu siellä ja maisemat ovat huikaisevat. Krabilta pääsee veneellä saarille ja siellä on öisin rantabileitä ja päivisin voi nauttia kauniista rannasta uiden ja löhöillen.

Ko Poda on lähin Ao Nangin saarista, ja sille pääsee pitkähäntäveneellä noin vartissa. Saarelle rantautuu päivän aikana myös venekioskeja, joista voi ostaa thairuokaa, smoothieita, kylmää juomaa, jäätelöä ja täytettyjä patonkeja. Ranta on pitkä ja upea.

Ko Chicken eli kanasaari on aivan Ko Podan vieressä. Nousuveden aikaan saarella on hankala olla, sillä ranta katoaa veden alle. Mutta snorklaus on sitäkin antoisampaa. Erityisesti saaren ”takana” on erittäin hyvät apajat. Laskuveden aikana Ko Chickeniltä pääsee kävellen vieressä töröttäville Ko Tub ja Ko Mo -saarille. 

Ko Hong -saarella on paljon kävijöitä koska saarella on Tsunamin uhrien muistomerkki. Matka kestää lähes tunnin. Pitkähäntäveneillä pääsee vielä ekstrana kierrokselle saaren takana olevaan laguuniin. Siellä voi nähdä jopa hain!

Ko Bamboo sijaitsee kauempana etelässä, reilu tunti pitkähäntäveneellä. Ei kannata jäädä veneiden lähettyville, vaan kävellä saaren pohjoiskärkeen, jossa näkee lähes aina pieniä haita.

Ao Tonsai on hippiranta jossa on paljon kiipeilijöitä ja base -hyppääjiä. Myös live-musiikkia on tarjolla joka ilta. Siellä asustelee myös apinoita. Saarella on sähköä vain iltaisin.

RAVINTOLAT:

Sala Bua – thai-boxingin lähettyvillä: Tarjolla erittäin aitoa thai-ruokaa laajalti kalasta, äyriäisistä, possusta, härästä ja kanasta. Tuoreita hedelmiä on niitäkin useita lajeja. Tuoreista hedelmistä puristetut mehut ovat todella mehukkaita. Missä: Thai-boxing stadionin takana.

Carnivore Steak and Grill: Erittäin hyvä ranskalainen pihviravintola tarjoilee Ao Nangin parhaat pihvit. Niitä saa härästä, porsaasta, lampaasta ja kanasta. Listalla myös ankkaa, äyriäisiä ja kalaa. Missä: 127 Moo 3:lla vastapäätä Thai Village Resortia. Lähde turistipoliisin nurkalta ylämäkeen kohti Pavilion Queen’s Bay hotellia.

Chanaya’s: Thai-hollantilaisomistuksessa oleva mukava ja hyvätasoinen ravintola. Tarjolla thai- ja länsimaalaista ruokaa. Missä: Krabi SeaView Resortia vastapäätä.

Last Fisherman’s Bar: Tarjolla thairuokaa, mutta monet tulevat tänne barbecuen vuoksi. Hiiligrilleillä valmistuvaan menyyn kuuluvat maissit, lihat ja kasvikset moneen makuun. Kokit tekevät jopa folioperunat aivan oikeaoppisesti. Missä: Ravintola on hiekalla aivan rannassa.

Lae Lay Grill Restaurant: Rinteessä sijaitsevalta ravintolalta aukeaa Ao Nangin hulppein merimaisema. Ravintolassa kannattaa mahdollisuuksien mukaan mennä yläterassille, josta voi katsella alemmalla tasolla työskenteleviä kokkeja – jos maisemien ihailulta malttaa. Erityisesti kala ja merenelävät ovat olleet erinomaisia. Lihatarjonta on pieni. Kaikki annokset tuodaan todella taidokkaasti ja kauniisti esille aseteltuina. Missä: Ravintola sijaitsee kukkulalla Ao Nangin yläpuolella. Perille pääsee kävellen portaita pitkin.

Bernies: Suosittu buffet, jossa saa syödä pikkurahalla niin paljon kuin napa vetää. Grilliherkkuja, thairuokaa, jäätelöä ja leivoksia. Missä: Rannasta mäkeä ylös McDonalds’in suuntaan.

* * *

Tulipas pitkä lista :D
On sanomattakin selvää, että ihan kaikkea ei voi viikossa ehtiä, mutta kun on näin hyvä lista, ei aikaa kulu ainakaan ihmettelyyn. Huomenna vielä tulen heipattamaan teidät ja sitten Syhi ja syhinä ovat reilun viikon lomalla. Instagram on ainoa, joka päivittyy, ehkä.

5 kommenttia:

 1. Hih, minäki postasin lomasuunnitelmista, mutta lähdetään vasta syksyllä ja paljon lähemmäs :) Thaimaassa olisi mahtava joskus käydä mutta voi olla etten selviäis siitä lentomatkasta hengissä :D
  Oikein ihanaa matkaa teille ja laitathan lomakuvia blogiin sitten kun tulette takaisin :)

  VastaaPoista
 2. Lennämme yötä vasten ja minä olen hyvä nukkuja, joten toivon, että lento menee aika lailla nukkumatin seurassa, muuten 12h koneessa on todella pitlä aika. Reissun jälkeen kuvia varmasti tulossa blogiin, siihen asti vain Instaan. Jänskättää :D

  VastaaPoista
 3. Iiiik, nyt teit yhden täällä ruudun toisella puolella k.a.t.e.e.l.l.i.s.e.k.s.i.!.!.!. :D Justiinsa tänään voivottelin kylmiä sormia ja hytiseviä jalkoja. Ihanaa reissua teille! <3

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.